A Nimo Planet szemüvege

Az irodai munkavégzés jövője megérkezett – Ezzel a szemüveggel menet közben is lehet dolgozni

A irodai munkavégzés egy új korszaka köszönt be ezzel az új technológiával. A Nimo Planet szemüvege egy komplett laptopnak felel meg, és szimplán a fej mozgatásával lehet lapozni a megnyitott oldalak között. Bár a fejlesztések még kezdetlegesek, teljesen felforgathatja az irodai munkavégzés eddig bevett gyakorlatát.


Az indiai vállalkozás nemrég mutatta be új modelljét, azt a szemüveget, mely megreformálhatja a számítógépen végzett munkafolyamatokat. A Nimo névre keresztelt eszközben egy Qualcomm Snapdragon XR1 processzor működik, és mindkét lencsénél egy-egy 720p-s kijelző figyelhető meg.

Mindez egy 50 hüvelykes monitorral rendelkező számítógép teljesítményét képes nyújtani. A termék nem tartalmaz olyan kiegészítő eszközöket, mint a kamera vagy a hangszóró, hiszen a cég elsődleges célja, hogy az irodai munkát könnyítse meg azzal, hogy a dolgozók akár menet közben is végezhessék feladataikat az online térben.

A szemüveghez Bluetooth segítségével lehet egeret és billentyűzetet csatlakoztatni, melyekkel még gördülékenyebb lehet a böngészés. Mindezek mellett Wi-fi és mobilinternet használatával is működtetni lehet a találmányt. A legnagyobb előnye pedig, hogy a használók akár egy fejfordítással lapozhatnak a megnyitott oldalak között, így sokkal hatékonyabban kihasználhatják a rendelkezésre álló idejüket akár más feladatok ellátása közben is. A segítségével jobban kihasználhatjuk akár a munkába járással töltött üres időket, de ha gondolunk egyet, akár egy parkba is áttehetjük a székhelyünket vele, hogy a friss levegőn dolgozzunk.

A gyártó szerint a szemüveg körülbelül két és fél órán keresztül bírja egy töltéssel, valamint ugyanazt a is metódust alkalmazták, mint amelyet a vezetéknélküli fülhallgatókkal kapcsolatban szoktak, vagyis a tokjában automatikusan lehet tölteni az eszközt egy beépített akkumulátorral.

A jelenleg bemutatott modell nem a divatosságáról nevezetes, hiszen a fejlesztések még nagyon kezdeti fázisban járnak. Az eszköz egyelőre robosztus megjelenéssel rendelkezik, valamint 120 grammot nyom, melyet a jövőben igyekeznek 90 alá csökkenteni. A cég 2023 elején tervezi piacra dobni az innovatív találmányát.