Brian Eno világító, pszichedelikus lemezlejátszója

A zenére változnak ennek pszichedelikus színeket árasztó lemezlejátszónak a fényei

Brian Eno — elismert zeneszerző és művész — új együttműködése során olyan világító lemezlejátszót fejlesztett ki, aminek alapja és tányérja is a zene ütemére kezd különleges, fényes színjátékba. Mindössze ötven darabot készítettek, így ajánlatos minél hamarabb beszerezni.

Brian Enot a kortárs zene egyik legbefolyásosabb és leginnovatívabb alakjaként tartják számon, aki egyedi koncepcionális megközelítéseivel és felvételi technikáival járult hozzá az iparághoz. Zenei tevékenysége mellett képzőművészeti alkotásait is rendszeresen kiállítják az 1970-es évek óta. Ezekhez James Turrelltől, Mondriantól, a szuprematizmusból és a 20. század eleji orosz avantgárdból merít inspirációt.

Brian Eno n\u00e9zi a lemezlej\u00e1tsz\u00f3j\u00e1t

Fotó: Instagram/brianeno

Alkotófolyamatának jellegzetessége, hogy mindig a fényekben rejlő potenciált próbálja kiaknázni. Nincs ez máshogy legújabb projektjénél sem, aminek keretein belül a londoni Paul Stolper galériával közösen limitált kiadású, pszichedelikus színeket váltogató, LED világítással ellátott lemezjátszókat készítettek.

"A fény olyan kézzelfogható volt, mintha egy gőzfelhőbe lett volna bezárva. Hosszú ideig ültünk és néztük a fény fizikai jelenlétét; teljesen új élmény volt”

— mesélte Eno az első tapasztalatait a termékkel kapcsolatban.

Pszichedelikus sz\u00ednekben pomp\u00e1z\u00f3 lej\u00e1tsz\u00f3

Fotó: Instagram/brianeno

A beépített LED színei a zene ütemének és hangterjedelmének hatására változnak, ezáltal az árnyalatok szabad áramlása figyelhető meg a lejátszón. Céljuk ezzel a hallás és a látás érzékelésének az összekapcsolása volt — írta a Designboom.

Brian Eno al\u00e1\u00edr\u00e1sa az alkot\u00e1s\u00e1n, \u00e9s a cikksz\u00e1m

Fotó: Instagram/brianeno

Csupán ötven darabot készítettek ebből a múzeumba illő használati tárgyból, és mindegyiket személyesen dedikálta az alkotó zeneszerző. A darabokat a galéria honlapján lehet megvásárolni, és egy gravírozott tételszám jelzi majd, hogy az ötvenből hanyadik darab került a birtokunkba.


Nyitókép: Instagram/brianeno