A Vespa ikonikus, pasztellkék motorjai

Tapasztaljuk meg a dolce vita életérzést a LEGO és a Vespa új készletével!​

A Vespa 1960-as évekbeli csúcsmodelljét akár már mi is beszerezhetjük egy miniatűr változatban. A LEGO új kollekciója tökéletesen visszaadja azt az olasz hangulatot, melyet ezek a divatos robogók testesítenek meg hosszú évtizedek óta.


A dán játékgyártó cég most mutatta be a Creator Expert nevezetű termékcsaládjának legújabb darabját. A szettet a motormárka 75. évfordulójára készítették, és a legismertebb modelljüket formálták meg, vagyis az 1960-as években gyártott Vespa 125-ös változatot.

A gyűjtői darab sokkal inkább szól nosztalgiázó felnőtteknek, mint a fiatalabb generációknak. A játék 106 darabkából építhető meg, melyek közül a legtöbb az ikonikus és világszinten ismert pasztellkék árnyalatot viseli, ami a legritkábban megjelenő szín a LEGO-kockákon. A rendkívül részletes modell 22 cm magas és 33 cm hosszú.

A vállalat természetesen nem csak a színvilág tekintetében nyújtja az olasz életérzést, hanem a kismotor mellett egy fehér sisakot kínál, valamint egy rózsával megpakolt kosarat is meg lehet építeni. A gyártók a pótkerékre is gondoltak, amely a járgány tároló részébe van becsomagolva. A motorburkolat leszerelhető, emellett pedig korhű rendszám és egy gyönyörű márkajelzés repít vissza minket a 60-as évekbe.

A készletet március elsejétől lehet megvásárolni 99,99 dollárért, vagyis nagyjából 32 ezer forintért.