A korona című sorozat egyik jelenete

Botrányok a királyi család életéből, melyeket kihagytak A korona 5. évadából

A korona 5. évadjában láthatjuk azokat botrányokat, melyek végül az akkor még hercegi címet viselő Károly és néhai felesége, Diána válásához vezettek. Sajnos számos jelentős esemény kimaradt, melyek jobb betekintést engedtek volna a szereplők kapcsolatába. Ezeket lett volna még jó látni a részekben.


Az egyik epizódban bemutatták azt a telefonhívást, mely Károly és szerelme, Camilla Parker Bowles között zajlott. A beszélgetést véletlenül rögzítette egy amatőr rádiós, majd a felvételt eladta. A szalagon felismerték a herceg hangját, és azt is, hogy nem a feleségével, Diána hercegnével beszélget, hanem egy másik nővel.

Ez az eset természetesen nagy port kavart, azóta pedig Camillagate vagy Tampongate címszóval került be a köznyelve. Nem szabad elfelejtkezni viszont arról sem, hogy a házasság másik oldalán álló személynek is volt hasonló esete. A The Sun 1992-ben közölt egy cikket szintén egy kikerült telefonhívásról, csupán jelen esetben a feleség beszélt egy közeli barátjával, James Gilbey-el.

A nő mesélt a férfinak a házassága nehézségeiről, és arról a gyanújáról is, hogy lehet teherbe esett. Ezt a botrányt a sorozatból kihagyták, feltehetően azért, mert így jobban érzékeltethető volt a felek közötti oda-vissza játék a nyilatkozataik során. Emellett természetesen a részek korlátozott száma is közrejátszhatott abban, hogy nem írták bele az esetet a forgatókönyvbe.

Nem szabad elfelejtkezni a hercegi pár 1992. februári indiai körútjáról sem. A részekben nem mutatták be, viszont olyan jelentőségteljes képek készültek ott a hercegnéről, melyeken egyedül ül a Taj Mahal előtt. Tudni illik, hogy az az épület egy férfi szerelmének a jelképe, így a fotókat látva sokan rájöhettek a rejtett utalásra.

Károly viszonyáról, valamint Diána Hasnat Khan szívsebésszel folytatott kapcsolatáról is meséltek az epizódokban, viszont ez nem volt minden. A doktoron kívül még jó pár nevet fel lehetett volna sorolni, akikkel a hercegné romantikus közelségbe került abban az időben.

A fő irányvonalról egy kicsit letérve érdemes pár szót szólni Vilmos és Harry hercegről is. Bár abban az időben jellemzően együtt emlegették őket, A korona frissen megjelent évadjában a fiatalabb testvér nem kapott túl sok szerepet. Az évad elején egyszer látható egy rövid jelenet erejéig, majd a szezon felénél egy képen — olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Vilmos karaktere ezzel ellentétben többször is feltűnt, bár vele is történtek olyan esetek abban az időben, melyek érdemeltek volna egy kis képernyőidőt. Többek között az iskolájában golfütővel megütötték, melynek következtében súlyos fejsérülést szenvedett. Emiatt két napot kellett a kórházban töltenie, apja viszont csak 42 percig volt bent vele a kórházban, aminek következtében gyorsan a sajtó célpontjává vált.

Eshetett volna még több szó például Anna hercegnő és Sir Timothy Laurence kis létszámú esküvőjéről — melyre csak beszélgetés formájában tettek utalást —, valamint Pierre Brassard rádiós DJ királynő ellen elkövetett tréfájáról is, mely során a műsorvezető hét teljes percen keresztül a kanadai miniszterelnöknek adta ki magát.

Sajnos a forgatókönyvírók nem érezték elég fontosnak ezeket a történéseket ahhoz, hogy képernyőre is vigyék őket, minden esetre érdemes róluk beszélni, hogy teljesebb képet kapjunk a történelmi eseményekről.

Nyitókép: Instagram/thecrownnetflix