elizabeth debicki a korona forgatasan dianakent

Melyik királyi botrányt dolgozza fel A korona előzménysorozata? Mutatjuk a legjobbakat!

Nemrég bejelentették, hogy Peter Morgan Erzsébet királynő életét feldolgozó netflixes sorozata, A korona után ismét a brit uralkodók közt keres témát új szériájához, de vajon melyik botrány lesz elég izgalmas neki? Van bőven miből válogatnia.Mindannyiunk bánatára A korona előbb-utóbb elérkezik a záráshoz: idén novemberben érkezik az ötödik évad, amit még egy utolsó, hatodik követ, mielőtt végleg kénytelenek vagyunk kiköltözni a Buckingham-palotából – akárcsak Erzsébet királynő. Idén sok változás lesz: Erzsébetet a terveknek megfelelően kétévente más színésznő alakítja, így Claire Foy, majd az Oscar-díjas Olivia Colman után a Harry Potter-filmek gonoszaként ismert Imelda Staunton játssza az idősödő II. Erzsébetet. Azt viszont sajnáljuk, hogy Dianaként csupán egy szezonban láthattuk az elbűvölő Emma Corrint, de az biztosan kárpótol majd mindenkit, hogy az "új Diana", Elizabeth Debickia megszólalásig hasonlít a hercegnéhez.

The Crown | Season 5 | A Message From Imelda Staunton | Netflix

Szerencsére nem kell aggódniuk azoknak, akik élvezik a királyi család drámáiban való elmerülést, ugyanis a sorozat készítőjének, Peter Morgannek már meg is van a terve, mivel folytatná, ha kijött A korona záróepizódja. Bár még csak előzetes tárgyalások zajlanak a Netlixszel, A korona sikeréből kiindulva biztosan rábólint majd mindenre a streamingszolgáltató. A történetről egyelőre annyit árultak el, hogy II. Erzsébet kora előtt, feltehetőleg a századforduló körül venné fel a fonalat a brit uralkodók életében.

Lássuk, milyen izgalmas sztorik lapulnak még a királyi család nem is olyan távoli történetében!

VII. Eduárd és testvérei

Viktória királynő életét sokszor feldolgozták már így valószínűleg nem ő áll majd a középpontban, de gyermekei épp elég kalandos dolgot műveltek ahhoz, hogy egy egész sorozatot fel lehessen rájuk építeni. A 9 királyi gyermek közül 8 a legmagasabb európai előkelőségekkel kötött házasságot. A kis Leopold herceg halála pedig előrejelezte, hogy sajnos ez 8 herceg és hercegnő a vérzékenység génjeit is magával viszi majd ezekbe az uralkodócsaládokba. A királlyá koronázott legidősebb fiú, VII. Eduárd pedig hírhedt nőcsábász volt,

a szálak pedig összeérnek: egyik szeretőjének dédunokája nem más, mint Camilla Parker-Bowles, aki a jelek szerint Anglia királynéje lesz előbb-utóbb.

V. György

Ő "csak" a másodszülött fiú volt: bátyját szánták a királynak, ám Eddy fiatalon meghalt egy influenzás járványban. György így nem csak a trónt, de Eddy menyasszonyát, Teck Máriát is megörökölte, akiről az a hír járta, hogy kicsit enyveskezű – habár eleinte György az egyik unokatestvérébe volt szerelmes, de szülei nem engedték megkötni a frigyet. Neki köszönhetjük a Windsor-nevet is, előtte ugyanis Szász–Coburg–Gothai-háznak hívták a családot.

VIII. Eduárd

Róla már biztosan mindenki hallott, hiszen A koronában is szerepelt: Erzsébet nagybátyja, aki inkább lemondott a trónról, csak hogy feleségül vehesse szerelmét, az elvált amerikai asszonyt, Wallis Simpsont. Simpson előtt is épp elég színes életet élt, ám sose feledjük el, hogy neki köszönhetjük, hogy lemondásával Erzsébet apja lett a király, így végső soron Eduárd miatt ülhetett a trónra II. Erzsébet is. Miután elvette Wallist, Franciaországba költözött, ahol egész életében a mellőzöttek sértettségével viseltetetett a királyi családdal szemben, unokahúgát rendszeresen Shirley Temple-nek csúfolta még jóval annak megkoronázása után is. Nagy társasági életet éltek, rengeteg estélyt adtak, és még a nácikkal is kapcsolatba kerültek, és titkos tárgyalásokat folytattak Hitlerrel annak reményében, hogy az majd visszaülteti a trónra Eduárdot.

Bármelyik sztori is győz majd, abban biztos leszünk, hogy Peter Morgan izgalmas sorozatot épít majd köré.

Nyitókép: Netflix