Elizabeth Debicki Diána hercegné szerepében A korona 5. évadjában

Minden, amit eddig A korona című sorozat 5. évadáról ​tudunk

A II. Erzsébet királynő tevékenységeit és mindennapjait feldolgozó sorozat legújabb évadja november 9-én érkezik. A készítők már jóval a megjelenés előtt közöltek érdekességeket a következő részekkel kapcsolatban, tehát íme minden információ, melyet A korona 5. szezonjáról tudunk!


A következő epizódsorozat forgatása 2021 júniusában kezdődött, ami azt jelenti, hogy a szezonok közötti szünet a harmadik és a negyedik évad közti időnek a kétszerese. A nagyobb kihagyásnak elméletileg semmi köze nincs a koronavírus világjárványhoz, ami számos produkció munkálatait gátolta. A hosszabb várakozás egyébként megéri, tekintve, hogy a készítők visszavonták azt a korábbi állításukat, hogy ezzel vége lesz a sorozatnak.

Végül mégis tartják magukat az eredeti elképzeléshez, mégpedig, hogy hat évadon keresztül dolgozzák fel a történelmi eseményeket. Peter Morgan — a műsor showrunnerje — ettől függetlenül megjegyezte, hogy a plusz epizódok nem visznek közelebb a jelenhez, csupán részletesebben feldolgozzák majd a bemutatni kívánt korszakot.

Az ötödik évad megjelenése azt is jelenti, hogy elérkeztünk a sorozat második, egyben pedig utolsó szereplőváltásához. A második és a harmadik évad között már megszokhattuk, hogy egy szereplőgárda két évadon keresztül tűnik fel a műsorban, hogy érzékeltessék a nézőkkel az idő múlását.

Az új részekben Erzsébet királynőt a Harry Potterből ismert Imelda Staunton alakítja, mellette Fülöp hercegként pedig Jonathan Pryce tűnik majd fel. Lesley Manville Margit hercegnőt fogja életre kelteni Helena Bonham Carter után, az új Diánát és Károly herceget pedig Elizabeth Debicki és Dominic West alakítják majd.

Mellettük érdemes még megnevezni az Emily in Paris című sorozat sztárját, Philippine Leroy-Beaulieu-t, aki szintén feltűnik majd az egyik epizódban. Egészen pontosan Monique Ritzet, Charles Ritz özvegyét fogja megtestesíteni. A párizsi Ritz hotelben szállt meg Diána hercegné Al Fayed fiával, Dodi Fayeddel, mielőtt mindketten meghaltak.

„Ez egy kis szerep, de nagyon szórakoztató volt, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy benne lehetek. Minden epizód olyan, mint egy kis film a maga nemében. Őrületesen jól van megírva”

— olvashatjuk a színésznő szavait a Marie Claire cikkében.

Az első epizód onnan folytatódik majd, ahol az előző évad befejezése abbahagyta. Az 1990-es években számos nagy jelentőséggel bíró esemény történt a brit királyi család tagjaival, viszont még nem teljesen világos, pontosan milyen időszakot fogunk látni az ötödik felvonásban. Nehéz megmondani, hogy pontosan melyik ponton tervezik majd lezárni az eseményeket, az viszont biztos, hogy Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése és az azt követő lemondásuk már nem lesz benne.

Morgen közelmúltbeli nyilatkozatai alapján a hatodik szezon nagyjából John Major és Tony Blair miniszterelnöki időszakáig nyúlik majd el, tehát hozzávetőlegesen 2007-ig. Ha a hátralévő éveket két évadra osztják, akkor az ötödik az 1990-től körülbelül 1997-ig tartó éveket mutathatná be.

Ebbe az időszakba tartozik Károly herceg és Diana házasságának utolsó nehéz évei és a válásuk is, valamint már a fiatal Harry és Vilmos herceg is láthatók lesznek.

Nyitókép: Instagram/thecrownnetflix