Elizabeth Debicki Diána hercegné szerepében

Minden, amit eddig tudni lehet A korona sorozat 6. évadáról​

Minden sorozatnak vége van egyszer. A II. Erzsébet királynő uralkodását bemutató széria, A korona nemsokára elérkezik ehhez a pontjához. A hatodik felvonásban bemutatják majd azokat a körülményeket, melyek Diána hercegné tragikus halálához vezettek. Mit lehet tudni eddig az utolsó részekről?


Mindenekelőtt fontos megemlíteni, hogy kik lesznek a szereplők.

Ahogy azt A korona eddigi évadjaiban megszokhattuk, a stáb kétévadonként lecserélődik. A készítők ezzel a változással érzékeltetik az idő múlását. Magától értetődően így az ötödik évadban megjelent Elizabeth Debicki alakítja az utolsó szezonban is a néhai Diána hercegnét. Mellette Dominic West tűnik majd fel továbbra is Károly hercegként, illetve Imelda Staunton is visszatér Erzsébet királynő karakteréhez.

Ami viszont kérdéseket vetett fel, hogy kik alakítják majd a fiatal Vilmos és Harry herceget, illetve Katalin hercegnét. Harry szerepére egyelőre nem lehet tudni, hogy kit találtak. Vilmost ellenben két színész is eljátszhatja a hatodik évadban: Rufus Kampa a fiatalabb, nagyjából 15 éves herceget, a kicsit idősebb énjét pedig Ed McVey.

Az első a gyász feldolgozásával küzd anyja halála után. Ezzel szemben az idősebb színész már Vilmos Katalin hercegnével való megismerkedésének történetébe enged betekintést. A hercegnét Meg Bellamy testesíti meg. A három színésznek egyaránt ez lesz az első feltűnése a képernyőn.

Mivel az előző évad 1997-ben ért véget — amikor Diánát nyaralni hívta Mohamed Al-Fayed —, így a folytatás valószínűleg ugyanonnan veszi fel a fonalat. A sorozat történetszála így legalább 2001-ig elnyúlhat. Bár az évad központi témaköre Diána hercegné halála és az ahhoz vezető események, maga a baleset mégsem lesz bemutatva.

A sorozat készítője, Peter Morgan elárulta, hogy túlságosan nagy felelősség ennek a bemutatása, és szeretnék a lehető legnagyobb tisztelettel elmesélni a történetet. Feltételezések szerint csupán annyit láthatunk majd, ahogy Diána és Dodi Fayed beülnek kocsijukba a Ritz előtt, majd elhajtanak a fotósok és újságírók üldöző hada előtt — olvashatjuk a Vogue cikkében.

Nemrég egy új forgatási fotó is napvilágot látott, melyen Debicki egy állatmintás fürdőruhát visel. Ez azt jelenti, hogy a néhai hercegné utolsó, pörgős nyara is be lesz mutatva.

Az évad megjelenési dátumával kapcsolatban egyelőre nem adtak ki információkat.