A korona című sorozat egyik jelenete

Ez a meghitt Károly-Kamilla pillanat is helyet kap A korona sorozat új évadjában

A korona ötödik évadjában volt egy jelenet, ami mosolyt csalt mindenki arcára, hiszen az Egyesült Királyság uralkodójának karaktere hirtelen breaktáncolni kezdett. Ez a képsor valós eseményeken alapult, a sorozat következő részeiben pedig szintén lesz egy emlékezetes tánc Károlytól és Kamillától.


Az ötödik évad emlékezetes breaktáncos jelenetével kapcsolatban már írtunk egyszer, melyben azt is elárultuk, ki állt elő a megfilmesítés ötletével. Azt is elmeséltük, hogy a Károly herceget alakító Dominic West hogyan készült fel a brit uralkodó jellegzetes mozgásából. Kapcsolódó írásunkat itt lehet elolvasni.

Szerencsére a sorozat még jelentkezik egy évaddal, mielőtt elérkezne a végéhez. A hatodik évadban feltehetően jobban beleláthatunk majd a Károly herceg és Diána hercegné válása utáni időszakba, illetve remélhetőleg többet láthatunk majd Vilmos és Harry herceg fiatalkorából is. Az ötödik szezonban párszor megjelent Vilmos karaktere, de a következő évadokban ezeknél jóval nagyobb szerep hárulhat rá.

A színészek elmondása szerint az utolsó felvonás is tartogat majd bőven megható pillanatokat, többek között egy olyat is, melyben Károly herceg és Kamilla táncra perdülnek egy eseményen. Ebbe a titokba Dominic West avatta be a rajongókat, akik már alig várják, hogy megpillantsák az emlegetett képsorokat.

Az alkalom nem lesz más, mint az a születésnapi parti, amelyet a herceg szervezett szerelmének a Highgrove birtokon. A megtörtént eseményen ötfogásos vacsora és torta fogadta a vendégeket, majd tánccal mulathatták az időt. West elmondása szerint kolléganőjével, a Kamillát alakító Olivia Williams-szel azon kellett sokat gondolkodniuk, hogy milyen táncforma jellemezte legjobban a fiatal királyné stílusát.

Végezetül a színésznő arra jutott, hogy az akkori Kamillához teljesen véletlenül pont olyan mozgást társított, ahogyan egykoron Theresa May brit miniszterelnök is táncolt a Dancing Queenre egy konferencián.

„Annyi mindent elárul egy karakterről, ahogyan táncol, szóval mindig érdekes felfedezni. Ezt a táncot járta, és ez egy nagyon jellegzetes tánc. És valahogy arra gondoltam, hogy ezt már láttam korábban, és rájöttem, hogy valójában ez Theresa May”

— olvashatjuk Williams szavait a Vanity Fair cikkében.