Alexey Kondakov egyik műve

Bulizó és másnapos angyalok lepik el a klubokat ezeken a zseniális képeken

Alexey Kondakov egy ukrán művész, aki azzal vált ismerté, hogy klasszikus művek ismert alakjait ragadja meg, amelyeket modern környezetbe vagy eseménybe helyez át digitális formában. Új képein egészen biztos, hogy megragad a tekintetünk!


A mostanra világhírűvé vált művész néhány alkotása szerepelt már több újságban is, például az Allure és a DTF magazin egyes oldalain. Együttműködött a Rhythm Büro rendezvényplatformmal, valamint elismert galériákkal is, amiknek köszönhetően rengeteg kiállításon kerültek rivaldafénybe képei.

Az alkotási folyamat kezdeteként többek között olyan legendás művészek munkáit figyeli meg, mint William-Adolphe Bouguereau, Arthur Hacker és Lucia Albero. A nagyszabású festményeken és illusztrációkon a szereplők gesztusai és arckifejezései kerülnek előtérbe, ugyanis ezeknek hála asszociál a művész a fogyasztói társadalom problémáira és egyes popkultúrális utalásokra— írta a Designboom. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően egy kép alakul ki a fejében, hogy milyen mai köntösbe tudná átintegrálni a klasszikus alkotásokat.

Photoshop segítségével a hagyományos ábrázolások egyszerűen beilleszthetőek betondzsungelekbe, diszkókba, vagy akár egy modern lakás nappalijába, ahol egy laptop hever a kanapén, háttérben pedig egy hatalmas televízió díszeleg. Ezzel a hibrid kompozícióval Kondakov egy teljesen új nézőpontot nyújt számunkra és az egész művészvilág számára.

Nyitókép: Instagram/alksko