Mi az a tehetség, amire Almási Kitti és Kováts Adél vágyik?

Mi az a tehetség, amire Almási Kitti és Kováts Adél vágyik?

Elindult a IN.hu videó- és podcastsorozata, melynek adásaiban Ott Anna kulturális menedzser beszélget ismert nőkkel egy-egy témáról. Az első részben Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológussal és Kováts Adéllal, a Radnóti Színház igazgatójával és színészével az újrakezdés témáját járják körül. Az adás második részében, a témától független gyors kérdésekre kellett válaszolnia a vendégeknek, ebből szemezgetünk alább.

Hol élnél a legszívesebben, ha nem itthon?

„Én Amerikában, nem kellett ezen gondolkodnom. Volt szerencsém néhány alkalommal időt tölteni ott, és nagyon sok mindent megszerettem. Nagyon sok olyan kedves élmény ért, ami arról szólt, hogy egy picit jobban éreztem azt, hogy az ember lehet önazonos. Nagyobb toleranciát érzékeltem azokban a körökben, ahol megfordultam, kicsit jobban éreztem, hogy drukkolnak egymásnak az emberek, ott is nyilván megvan az irigység, amit itthon gyakran tapasztalok, de nyíltabban fejezik ki egymásnak, ha drukkolnak. Egyfajta tolerancia, egymás segítése, egy nyitottabb szemlélet, több lehetőség, ezeket tapasztaltam ott"

– mondta Almási Kitti.

Kováts Adélnak nehezebb volt erre a kérdésre válaszolni, mert nem nagyon tudja elképzelni, hogy máshol éljen.

„Inkább az szomorít el, hogy mennyire nehéz lett itt az élet. Nagyon sok minden szerintem borzasztó rossz irányba megy. Ezt a mindennapok szintjén megélni, nagyon nehéz."

Van olyan tehetség, amire nagyon vágytok?

Arra a kérdésre, mi az a tehetség, amire nagyon vágynak, Kováts Adél elmondta, hogy szeretne legalább egy hangszeren zenélni.

„Hegedültem, de mindig zongorázni szerettem volna. Azt gondolom, hogy teljesen mindegy, csak zenekarban játszhassak, vagy pedig szeretnék nagyon jól énekelni vagy táncolni."

Almási Kitti is a éneklést választotta.

„Nyilván az ember ezt így magányosan az autóban szokta"

– fogalmazott, de nagy vágya lenne, hogy szépen tudjon énekelni.

A további gyors kérdésekért és válaszokért keresd az IN.hu videó-és podcastsorozatát szeptember 27-től a Youtube-on és a Spotify-on, és iratkozz fel, ha kíváncsi vagy további inspiráló beszélgetésekre, innovatív témákra és intelligens nőkre!


Fotó: Galgóczi Németh Kristóf