Jason Momoa és Amber Heard

Jason Momoa gátolná Amber Heard kizárását az Aquaman 2.-ből

A Johnny Depp és Amber Heard közti rágalmazási perben folyamatosan új fejlemények látnak napvilágot, színésztársaik pedig előszeretettel foglalnak oldalt az ügyben. Habár Jason Momoa Deppet támogatja, mégis kiderült, hogy kolléganője szerepét ő védte meg az Aquaman folytatásában.


A tárgyalások legfrissebb érdekességeivel Kathryn Arnold szórakoztatóipari tanácsadó szolgált, akit Heard tanújaként hívtak be. Vallomásában többek között azt is elmondta, hogy a színésznő a per elindítása óta nagyjából 50 millió dollárt vesztett filmes szerepei és egyéb munkái megszűnésével. Erről a részletről egy korábbi cikkünkben lehet többet olvasni.

A mondandójába Arnold látszólag olyan dolgokat is megerősített a filmiparral kapcsolatban, melyben egészen idáig nem voltak biztosak a külső megfigyelők. Ebbe bele tartozik, hogy a Warner Bros. igazgatói az Aquaman-filmek kapcsán Heardöt kiírták a promóciós anyagokból, kitiltották a DC FanDome rendezvényéről, valamint a kirúgásáról is tárgyalásokat folytattak.

„Kutatások szerint valahányszor Heard neve felmerült, akár egy filmmel, tévéműsorral, magazincikkel vagy támogatói szerződéssel kapcsolatban, a rajongók azonnal visszatámadtak a közösségi médiában”

— olvashatjuk Arnold szavait a The A.V. Club cikkében.

Ez a megjegyzés alátámasztja, hogy a filmstúdiónak oka volt kevesebbet szerepeltetni Heardöt, annak ellenére, hogy az első Aquaman-filmben tökéletesen alakította a szerepét és hatalmas rajongótáborra is szert tett akkoriban. A siker ellenére a Warner nem akarta kockáztatni a következő megjelenés sikerét egy rágalmazási per visszhangjai miatt.

A teljes elbocsájtás ellen a filmben főszerepet játszó Jason Momoa, valamint a rendező — James Wan —szólalt fel. Ők elkötelezettek voltak a színésznő karaktere mellett, éppen ezért nem akarták, hogy a magánéleti krízise hatással legyen a mozis karrierjére. Mindezek után Heard azt vallotta, hogy jeleneteit jelentősen lerövidítették, hivatalosan azért, mert a két színész között nem volt meg az összhang.

A tanúk padján felszólaló tanácsadó megjegyezte, hogy természetesen Depp is elszenvedte a botrány kirobbanásáért felelős véleménycikk negatív hatásait, viszont a bírósági vizsgálat elindításáig az ő karrierje stabil lábakon állt. Ennek ellenére Heardöt a média világa azonnal kivetette magából.

Nyitókép: Getty