Anne Hathaway

5 érdekesség, amit nem tudtál Anne Hathawayről és filmjeiről

Az elmúlt néhány hónapban Anne Hathaway egy sor fontos szereppel tért vissza a reflektorfénybe, de biztos, hogy mindent tudunk róla?


Először a WeWork felemelkedését és bukását bemutató WeCrashed című Apple TV+ sorozatban tűnt fel, nemrég a Cannes-i vörös szőnyegen népszerűsítette az Armaggedon Time című drámát, közben a Mothers' Instinct című pszichológiai thrillert forgatja. Íme 5 érdekesség a Vogue cikke alapján, amit biztosan nem tudtál Anne Hathaway-ről.

​1. Hathaway színészi ambíciói mellett gyerekkorában arról álmodott, hogy apáca lesz.

„Tudod, hogy van ez, gyerekként még sok minden felmerül, hogy mi lesz belőled, de azért előbb akartam színésznő lenni, mint apáca."

– nyilatkozta korábban a színésznő.

Hathaway római katolikusként nevelkedett, de idősebb testvére coming outja után szakított az egyházzal. Áttért az episzkopalizmusra, majd azzal is szakított, mivel az sem fogadja el igazán a másságot.

​2. A nagy áttörése akkor következett be, amikor egy meghallgatáson leesett egy székről

Hathaway akkor vált világsztárrá, amikor elnyerte Mia Thermopolis szerepét a Neveletlen hercegnő című filmben, amit egyetlen meghallgatással érdemelt ki. Éppen Új-Zélandra tartott egy forgatásra, közben beugrott Mia szerepének meghallgatására, Garry Marshall rendezővel pedig egyből egymásra találtak.

„A meghallgatás egy pontján nagyon ideges lettem, és leestem a székemről, azt hiszem, ez nyűgözte le őt”

− emlékszik vissza Hathaway.

​3. Azóta is hálát érez első áttörést hozó szerepéért

Anne Hathaway

Fotó: Shutterstock

Hathaway elmondása szerint a Neveletlen hercegnő 2001-es bemutatója óta minden évben hálát ad a film évfordulóján.

„Hálát adok az univerzumnak, mert az volt az a nap, amikor az álmaim valóra váltak. Ez volt az a nap, amikor az én tündérmesém elkezdődött."

​4. A karrierjében sok a „mi lett volna, ha” pillanat

Bár Hathaway az elmúlt évtizedben számos népszerű filmben szerepelt, visszautasította a Judd ApatowFelkoppintva című vígjátékának főszerepét, mert állítólag kényelmetlenül érezte magát a film explicit szülési jelenete miatt.

„Mivel magam nem tapasztaltam még meg az anyaságot, nem tudtam, hogyan fogok érezni a másik oldalon a szüléssel kapcsolatban"

− mondta 2012-ben, négy évvel fia, Jonathan születése előtt.

​5. Nnem fél édesanyjától inspirálódni, ha nagy szerepeiről van szó

Hathaway édesanyja, Kate színpadi színésznő, ő játszotta Fantine szerepét a Nyomorultak első amerikai turnéján. Hathaway ugyanezért a szerepért kapott 2013-ban Oscar-díjat.

„Sokat mesélt nekem Fantine-ről, ami még inkább megerősített abban, hogy a véremben van ez a szerep.”

Nyitókép: Shutterstock