Az Avatar második részének egyik jelenete

Íme, az első vélemények az Avatar 2-ről​! — közeleg a megjelenés

Hamarosan bemutatják az Avatar: A víz útja című filmet, melyet néhány szerencsés már láthatott az első tesztvetítéseken, így pár, hivatalos kritikák előtti véleményt már lehet olvasni. Íme, ezek az első értékelések a kultikus film folytatásáról!


James Cameron rendezése filmművészeti remekműnek számított, hiszen különleges effektek és vizuális megjelenítés terén nem volt párja. Az alkotás mind a mai napig megállja a helyét, a rajongók pedig már hosszú évek óta várnak a második rész bejelentésére. Ez nem is csoda, tekintve, hogy 13 év telt el a debütálás óta.

Szerencsére már nem kell sokat várni, december 15-étől a magyar mozikban is látható lesz az Avatar: A víz útja, melyben a legtöbb főszereplő visszatér, köztük Sam Worthington, Zoe Saldaña és Sigourney Weaver is, és hozzájuk csatlakozik Kate Winslet és Michelle Yeoh.

A tesztvetítés után a Collider munkatársa, Perri Nemiroff így írt az új filmről:

„Bíztam benne, hogy James Cameron magasabbra teszi a lécet az effektek terén, de ez a látványvilág észbontó. Egyik lenyűgöző képkocka a másik után. De amit a legjobban imádtam, az az, hogy a technikai bravúrok mindig a karakter és a világ felépítésének szolgálatában álltak."

Egy másik szerencsés filmnéző azt is hozzáfűzte, hogy meglátása szerint a folytatás sokkal monumentálisabbra és érzelmesebbre sikerült az elődjénél, illetve a filmkészítés és a történetmesélés legjobbjának nevezte azt a maga kategóriájában.

Nem mindenki volt azonban elragadtatva a mozikba kerülő végeredménytől. Jordan Hoffman, a Vanity Fair munkatársa nehezményezte a magas képkocka sebességet, mely a szokásos 24 képkocka/másodperc sebességet 48 képkockára gyorsítja fel. A film sajtóközleménye szerint A víz útja az első olyan film, amely az úgynevezett TrueCut Motion technológiával működő, moziszerűen magas képkocka sebességgel rendelkezik. A nagy képkocka sebességű technológiát nem minden vetítésen fogják azonban használni.

Szerencsére ezt a megoldást a legtöbb mozinál nem alkalmazzák majd. Twitter-bejegyzésében hozzátette, hogy a film első egy órája nagyon unalmas, a második felvonást pedig úgy jellemezte, hogy abban „csak egy csomó ember úszkál fura halakkal.” A film utolsó órája meglátásai szerint majdnem olyan jóra sikeredett, mint egy Sam Raimi-film.

Nyitókép: Instagram/avatar