Bart és Lisa Simpson

Bart Simpson fenekét ábrázoló kép lehet Banksy legújabb munkája

Az alkotás az angliai Kidderminster aluljárójában tűnt fel nemrég.

Megszokhattuk már, hogy Banksy alkotásai bárhol, bármikor feltűnhetnek, például egy angliai kivárosban valamelyik aluljárójának a falán. A street art alkotáson most éppen a Simpson család egyik karaktere, Bart Simpson csupasz fenekét láthatjuk két rohamrendőr társaságában, melyet nagy valószínűséggel Banksy készített, írja a hvg.hu.

A kép előzménye a halálos beteg kidderminsteri lakos, Darrell Meekcom által készített bakancslista, csupa olyan dologgal, melyet még meg szeretne tapasztalni az élete során. A listán feltüntetett, egyik érdekes elem az volt, hogy Meekcom a kocsija ablakán át akarja megmutatni a pucér fenekét az őt korábban többször megbüntető, traffipaxozó rendőröknek.

Ez az 55 éves férfinek sikerült is, ám a rendőrök nem hagyták annyiban a dolgot és felkeresték őt állítólag. Meekcom nem akarta beengedni a lakása ajtóján kopogtató hat rendőrt, mire a hatóságiak berúgták a kerítésajtót és megbilincselték a Parkinson-kórral, veseelégtelenséggel és szívproblémákkal küzdő férfit.

Meekcom állítása szerint a történtek után egy névtelen üzenetküldőtől kapott leveleket, aki azt állította magáról, hogy egy nemzetközi művészt képvisel, és azért ír, mert szeretnének egy alkotásban megemlékezni az esetéről.