A Bazi nagy görög lagzi című film szereplői

A Bazi nagy görög lagzi sztárja így emlékezett vissza a film 20. évfordulóján

A Bazi nagy görög lagzi első része 2002-ben jelent meg és az egyik legjelentősebb romantikus komédiává vált. A főszereplőt alakító Nia Vardalas a 20. évforduló alkalmából visszaemlékezett a nehéz kezdetekre, és még a folytatásról is ejtett néhány szót.


A Joel Zwick által rendezett alkotásban Toula Portokalos — akit Vardalos kelt életre —, egy fiatal görög-amerikai nő, aki beleszeret Ian Millerbe — John Corbett —, aki természetesen nem görög származású. Ebből adódik a bonyodalom, a végeredmény pedig egy csodálatos és végtelenül humoros produkció. A főszereplők mellett olyan tehetséges színészek tűntek fel mellékkarakterként, mint Michael Constantine és Lainie Kazan.

A film hatalmas sikerét méltón bizonyítja, hogy a megjelenés után egy egész éven keresztül játszották mozikban, Oscar-díjra is jelölték, valamint egy rövid életű televíziós sorozat és egy folytatás is született belőle. Ezekre a kiegészítésekre természetesen az összes szereplő visszatért, hogy újabb komikus pillanatokat okozzanak a közönség számára.

Idén 20 éves a film, így Nia Vardalas visszaemlékezett a munkálatok döcögős kezdésére. Állítása szerint, amikor megmutatta az ügynököknek és menedzsereknek a forgatókönyvet, mindannyian leintették őt azzal a magyarázattal, hogy a színészek ne kezdjenek írogatni. Rita Wilson bezzeg támogatta az anyagot, miután látta Vardalos egyszemélyes show-ját, végül pedig az 5 milliós befektetés 350 millió dolláros bevételt hozott.

Az Instagram-bejegyzésében azt is megemlítette a színésznő, hogy a harmadik epizódon hivatalosan is dolgozni kezdtek. Sajnálatosan Constantine már nem tűnik majd fel az újabb részben, ugyanis 2021 augusztusában elhunyt. Vardalas a visszatéréssel egyrészről meg szeretne emlékezni egykori kollegájáról, valamint közzétette, hogy még a halála előtt a színész megkérte, hogy nélküle folytassák a történetet.

A 20. évforduló egy tökéletes időpont lett volna a visszatérésre, azonban a rajongóknak még várniuk kell a fogatások megkezdéséhez. A sztoriról sem lehet sokat tudni egyelőre, viszont valószínű, hogy Toula és Ian párizsi esküvője kerül majd a középpontba.