A Bridgerton család című sorozat egyik jelenete

10 fantasztikus produkció, melyek pótolhatják a Bridgerton család kosztümös világát

A Bridgerton család hatalmas rajongótáborra tett szert, a széria követői viszont szomorkodhatnak, ha túl gyorsan végigpörgetik az összes részt. A hiánypótlás érdekében tíz hasonlóan fantasztikus kosztümös drámát gyűjtöttünk össze, melyek tökéletesek lehetnek, míg meg nem érkezik a következő évad.


Gentleman Jack

A főszereplő Anne Lister sok éven át elhúzódó, egzotikus utazása után hazatér az otthonába, és elhatározza, hogy visszaszerzi családja jóhírét. Ehhez azonban újra kell nyitnia a helyi bányát és férjet kell találnia magának. A kettőből az első a könnyebb feladat, hiszen Anne-nek esze ágában sincs megházasodni, főleg mert a nőket szereti. A történet teljes egészében történelmi eseményeken alapul, április 25-étől pedig megtekinthető az HBO Maxon.

Downton Abbey: Egy új korszak

A Crawley család hagyománytiszteletének és visszafogottságának alkalmazkodnia kell a modernizálódó világhoz. A házukba egy filmes stáb költözik be, akik akarva-akaratlanul árasztják magukból a bohém életvitel újdonságait. Mindezek mellett rengeteg poén és izgalom várja azokat a nézőket, akik szeretik a kosztümös történelmi drámákat.

Babylon

A történet Clara Bow, némafilmes sztárszínészt helyezi középpontba, és azt a csodálatos, másoknak viszont pusztítóan tragikus pillanatot mutatja be, amikor a technológia és a rendezők lehetővé tették a hangos filmek gyártását. A főbb szerepekben olyan színészek tűnek majd fel, mint Brad Pitt, Olivia Wilde, Jean Smart és Margot Robbie, viszont a megjelenésig még december 25-éig várni kell.

The Wonder

A 19. századi Írországban egy szenzációs hír üti fel a fejét, melyet mindenki meg akar csodálni. Emma Donoghue drámaíró thrillerében a főszereplő — akit Florence Pugh alakít — megpróbálja kideríteni, hogy a csodaként számontartott kislány, aki állítólag hónapok óta bölytöl, vajon csaló-e.

Utolsó látogatás

Andrew Garfield lesz a naiv Charles Ryder, Rooney Mara az éteri Julia Flyte-ot alakítja majd, Cate Blanchett és Ralph Fiennes pedig az utóbbi félelmetes szüleiként lesznek majd láthatók az idén érkező produkcióban. A sztorit Evelyn Waugh leghíresebb regényéből vették át, érzelmileg és vizuálisan pedig egy csodálatos élmény várható tőle.

Persuasion

Jane Austen játékos újragondolásában Dakota Johnson bújik Anne Elliot bőrébe, aki epedve vágyakozik Cosmo Jarvis Frederick Wentworthje iránt. A film előre láthatóan idén érkezik a Neflix kínálatába.

Lady Chatterley's Lover

Miután megtestesítette Diana hercegnét A korona című sorozatban, Emma Corrin visszatér egy újabb kosztümös produkcióba. Egy szerelmi szál, körbevéve csupa izgalommal, ahol az úrnő szerelembe esik a vadőrével, ezt pedig a kor és a nemesek nem nézik jó szemmel. Természetesen nem kell sokat várni a megjelenésre, hiszen még idén meg tudja tekinteni mindenki.

Emily

A címszereplőt Emma Mackey alakítja majd, akit legtöbben a Szexoktatás című sorozat vagány lányaként ismerhettek meg. Karaktere a yorkshire-i visszahúzódó lázadóként képzeli el viharos felnőtté válását. A megjelenéssel kapcsolatban úgy nyilatkoztak, hogy idén debütál, viszont még semmi biztos információt nem lehet tudni.

Marie Antoinette

Emilia Schüle a halálra ítélt francia királynőt alakítja, aki ennek az epikus feminista történetnek a főhőse. Az újragondolást a Kedvenc című film társszerzője, Deborah Davis írt. Főképp Versailles-ban forgatták a nyolc részes minisorozat jeleneteit, melyek ebben az évben érkeznek a BBC-től.

The Essex Serpent

Anna Symon forgatókönyvíró és Clio Barnard rendező buja viktoriánus alkotását Tom Hiddleston alakítása teszi igazán szenzációssá. A hat részes széria egy özvegyasszonyról szól, aki egy mítikus kígyó rabja lesz, a férfi pedig egy elkötelezett lelkész, kettejük viszonyának kapcsolataira pedig május 13-án derül majd fény.

Nyitókép: Instagram/bridgertonnetflix

Forrás: Vogue