A Downton Abbey: Egy új korszak című film plakátja

Készülnek a Dowton Abbey harmadik részére?

Hugh Bonneville, a Downton Abbey sztárja arról elmélkedik, milyen történetszálakkal járna egy lehetséges folytatás.


A világhírű brit című sorozat 2019-ben költözött a nagyvászonra, melynek folytatása, a Downton Abbey: Egy új korszak májusban került a mozikba.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy Downton Abbey lakói visszatérnek-e harmadszor is a mozikba. Jelen állás szerint hivatalosan még semmit sem jelentettek be a Downton Abbey 3. részével kapcsolatban, a sorozat alkotója, Julian Fellowes a mádosik rész bemutatása előtt nyilatkozott egy esetleges harmadik filmről, hozzátéve, hogy nem lenne baj, ha a franchise hivatalosan is a végére érne. Fellowes ugyanakkor azt is elmondta, hogy ha a szereplők és a rajongók többet szeretnének, akkor találna egy másik történetet, amit elmesélhetne.

Egy nemrég a Screen Rantnek adott interjúban a sorozatban Robert Crawley-t alakító Hugh Bonneville elmondta a saját véleményét egy esetleges harmadik részről. Bár a színész kétségeit fejezte ki, hogy valóban lesz harmadik film, jónéhány ötlete van arról, merre lenne érdemes vinni a történetet, és hogy ez mit jelentene saját karaktere számára.

„Ez egy kitalált világ, mert nem hiszem, hogy lesz még egy. Egy ideig úgy gondoltam, hogy [lesz]; mindannyian készen állunk rá, és menjünk. De azt hiszem, ez mostanra valószínűleg kifutott. És fantasztikus 12 év volt, amikor meglátogattuk ezt a családot. De úgy gondolom, hogy valószínűleg elég volt. Ha folytatódna, nem tudom, hova jutna ezután. Abból kiindulva, hogy az elmúlt néhány folytatás mindegyike nagyjából egy évben, vagy egy év alatt játszódott, 1929-ben lennénk. Mi történik akkor? A Wall Street összeomlik, és a 20-as évek vidámsága megáll. Szóval, potenciálisan elég komor lenne. Nem is tudom. És ami Robertet illeti? Hát, ő meg fog halni. Szóval, egy jó halál jó lenne”

– fogalmazott.

A Downton Abbey idővonalát tekintve igaz, hogy egy harmadik film a történelem egy meglehetősen sötét időszakát ábrázolná. A tévésorozat olyan eseményeket dolgozott fel, mint a Titanic elsüllyedése, vagy – sokkal kijózanítóbb módon – az első világháború, azonban a Downton Abbey: Egy új korszak azért szórakoztatóbb jeleneteket is fel tudott villantani, miután a cselekmény az 1920-as években játszódott.

Bonneville-nek igaza van abban, hogy ha a 3. rész ebben az idősíkban folytatódni, elég komor vizekre evezne a történet. Ugyanakkor lehet, hogy éppen ez a drámai fordulat frissességet vinne a sztoriba. Bár a Crawley-knak az évek során már szembe kellett nézniük pénzügyi problémákkal, az 1930-as évek gazdasági összeomlása új terep lenne.

Bonneville az interjúban kitért arra is, hogy Robert meghalhat a Downton Abbey 3-ban. Néhányan talán nem értenek vele egyet ebben. Függetlenül a filmek közötti időugrástól, Lord Granthamet még vitathatatlanul sok év választja el a természetes haláltól.

Hacsak Bonneville nem akarja, hogy a karaktere hirtelen haljon meg, mint Matthew (Dan Stevens) vagy Sybil (Jessica Brown Findlay), akkor reálisan nézve a Downton Abbey 3-ban még életben lesz. Halála elég nagy csapás lenne a rajongóknak, és nem csak azért, mert az Egy új korszak az édesanyjától, az ikonikus özvegy grófnőtől (Maggie Smith) búcsúzott. Mégis, ha Bonneville kész befejezni a Downton-történetét, akkor talán tényleg itt ér véget a dolog. Ezt csak az idő fogja megmondani.

Nyitókép: Instagram