Készülj: nemsokára egész napos előadás-sorozatot tart dr. Máté Gábor Budapesten

Készülj: nemsokára egész napos előadás-sorozatot tart dr. Máté Gábor Budapesten

Több mint 7 órán keresztül zajló előadások, 4 kiemelt előadó a Budapesti Kongresszusi Központ 6 termében – ezek várják mindazokat, akik jegyet váltanak dr. Máté Gábor első, egész napos hazai rendezvényére, amelyen az előadásai mellett workshopok, könyvvásár és filmvetítés is segít abban, hogy lépjünk egyet a testi-lelki egészség felé.


Miért diagnosztizálunk gyerekeket különféle zavarokkal, ahelyett, hogy a családjukat, közösségüket és a társadalmat diagnosztizálnánk – és kezelnénk? Ez csak az egyik a számos fontos kérdés közül, amelyet dr. Máté Gábor és Máté Dániel feltesz Normális vagy című könyvükben. A kötet megjelenése óta világszerte vezeti a sikerlistákat, ami nem is csoda, hiszen a lelki gyógyulás mostanában egyre inkább fókuszba kerül.

Már a mindennapi élet okozta stressz is elegendő lenne ahhoz, hogy érdemes legyen nagyobb figyelmet fordítanunk lelki egészségünkre, azonban az elmúlt évek eseményei – legyen szó a klímaszorongásról, a szinte mindenkit érintő világjárványról vagy épp a közeli háborúról és annak következményeiről – nagyobb terhet rónak ránk lelkileg, mint amit be akarunk ismerni.

Dr. Máté Gábor hosszú évek családorvosi tapasztalatát is felhasználta, amikor megfogalmazta, hogy a lelki és a testi egészség nem választható külön egymástól.

Könyveiben foglalkozik többek között a függőségekkel, a stressz okozta betegségekkel, a figyelemzavarral és azzal is, hogy milyen szerepe van egy gyermek fejlődésében, ha szülei stresszes életet élnek.

Egy egész nap a lelki egészségnek

A téma fontosságára való tekintettel május 28-án az Open Books egész napos eseményt szervez a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol a Kanadában élő, magyar származású szerző holisztikus előadása során betekintést enged saját terápiás módszerébe, emellett pedig olyan kérdésekre igyekszik választ adni, hogy mi okozza a betegségeket valójában? Milyen hatással van a mai mérgező világ az egyénre és a társadalomra? Mik lehetnek a gyógyulás útjai egy olyan világban, ahol a nyugati orvoslás még mindig nem, vagy csak alig foglalkozik azzal, hogy mekkora hatással van a stressz az immunrendszerünkre?

A három részből álló program házigazdája Al Ghaoui Hesna, dr. Máté Gábor egész napos jelenléte mellett pedig előadóként dr. Hárdi Lilla és dr. Buda László, valamint számos, a testi-lelki egészséget segítő hazai és nemzetközi szervezet is részt vesz az eseményen. Az előadások, beszélgetések és terápiás workshopok közötti szünetekben olyan gyakorlati technikákat mutatnak be, melyek az átélt traumák feldolgozásában és gyógyító erővé formálásában segíthetnek.

A rendezvényre a hagyományos jegyek mellett korlátozott számban támogatói jegyek is elérhetőek azon vendégek számára, akik szűkebb körben is szeretnének találkozni dr. Máté Gáborral a nap során.

​Online is bepillanthatunk

A május 28-i eseményt Együtt a családban címmel ingyenes online felvezető beszélgetések előzik meg, melyeken dr. Máté Gábor Robin Lim bábával, Cseke Eszter díjnyertes dokumentumfilm-rendezővel, dr. Shefali Tsabary, bestsellerszerzővel, illetve fiával és szerzőtársával, Máté Dániellel beszélget. Az online programok regisztrációt követően ingyenesen megtekinthetők.

További részletek a teljes nap programjáról ERRE a linkre kattintva kaphatók.