Egy filmes csapó

Ekkor jelenik meg a mozikban az új magyar játékfilm, az Éger

Az Éger című magyar film forgatásai 13 napot öleltek fel, a készítők pedig nagy sikerre számítanak a mozikban, illetve a filmfesztiválokon is. Miről szól majd az alkotás és kik lesznek a főszereplők?


A film előzményének a Tantrum címen megjelent kisjátékfilmet lehet nevezni, mely a debütálása után szerepelt többek között a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál is. Az új film alap sztorija két férfi történetére épül, akik fiatalon szerves részét képezték egymás életének. Egyszerre legjobb barátok, de vetélytársak is voltak, így a közöttük lévő dinamika tökéletes központi elemnek ígérkezik.

Az életútjuk egy bizonyos ponton elszakadt egymástól, azonban a jelenben, egy évtizeddel később ismét összefutnak. Ekkor az egyik férfi, Zsolt reményvesztettként és munkanélküliként tűnik fel Károlynál, aki éppen életközépi válságon megy keresztül.

A film rövid leírása szerint egy bűnügyi történetről van szó, melyben nagyon jól megírt karakterek viszik le a showt. A főbb szerepekben Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor tűnnek majd fel. Tudni érdemes, hogy a rendező — Nagy Borús Levente — egyes szereplők jellemét már azonnal az adott színészekre igazította.

„Az Éger története anno megállíthatatlanul, alig néhány nap leforgása alatt folyt ki belőlem a forgatókönyvírás során, mintha tudat alatt mindig is ott érlelődött volna bennem a karaktereivel együtt, arra várva, hogy életre hívjam.

A Tantrummal elmeséltük a sztori első fejezetét, amivel már önmagában elégedett voltam, de az, hogy most egy ilyen impozáns szereplőgárdával és tehetséges alkotótársakkal, kreatív megkötések nélkül dolgozhattam, végtelen büszkeséggel tölt el”

— idézték Nagy Borús Levente szavait az ArtNews cikkében.

A forgatások 13 napig zajlottak budapesti és surányi helyszíneken. Bár a felvételek már megtörténtek, a film viszont csak ősszel kerül majd a mozikba, miután filmfesztiválokon is bemutatták a közönségnek.

Nyitókép: Unsplash/Jon Tyson