Egy repülőtér

Megalakult az első repülőtéren előadó színházi társulat — The Flying Theatre

Repülőtereken a hosszú várakozási időt el kell ütni valamivel. Ilyenkor üzletekbe lehet bemenni, vagy egy kicsit pihenni a rendelkezésre álló ülőhelyeken. A jövőben viszont szórakoztató előadások várják majd az unatkozó utasokat. Hivatalosan is megalapult az első reptéren működő színházi társulat.


A The Flying Theatre egy dániából induló kezdeményezés. Giuseppe L. Bonifati olaszországi művészeti igazgató és Sugataghy Linda magyar származású kreatív producer állnak a hátterében. A művészpár 2021-ben házasodott össze a billundi reptéren. Talán ez lehetett az a pont, ahol rájöttek a repülőterekben rejlő potenciálra.

Fő céljuk, hogy a projekt kiemelje a színházi életet és az előadó-művészet világát a megszokott kereteiből. Miért csak a színházakban lehetne előadásokat nézni, ha a reptereken sokan szívesen elütnék ilyesmivel az időt? Szerencsére ez a jövőben egy aktív kezdeményezés lesz, hiszen a társulat bázisa 2023-tól hivatalosan is a Billund nemzetközi repülőtér.

A forgalmasabb időszakokban ezentúl az emberek színházi és opera-előadásokat tekinthetnek meg a beszállókapuknál. Emellett a társulat minden hónapban olyan különleges rendezvényeket telepít majd ki a helyszínre, mint például felolvasóesteket, vetítéseket és speciális workshopokat.

Mindezekkel együtt a repülőtér hangárjaiban művészeti fesztiválok eseményein is részt vehetnek majd a várakozók, hogy szórakozzanak egyet a járatuk indulásáig. A projektért felelős szervezők fontosnak érezték kiemelni, hogy a programok minden korosztály számára szórakoztató időtöltést biztosíthatnak.

A BLL reptér így egy új kulturális hálózat központjává alakul át, ahol nemzeti és nemzetközi intézményekkel együttműködve valósítják meg az új, kreatív ötleteket.

Forrás: ARTnews