Az Elvis című film egyik jelenete

Így néznek ki a valóságban ​az Elvisben megformált karakterek

A június 23-án debütált Elvis című filmben olyan tehetséges színészek vettek részt, mint Tom Hanks, Austin Butler és Olivia DeJonge. Karaktereikhez többüket elmaszkírozták, alábbi cikkünkben bemutatjuk, mi lett a végeredmény.


Elvis Presley

A világhírű énekest Austin Butler keltette életre. A főszereplő történetét az indulási nehézségektől egészen odáig bemutatja a film, hogy kulturális ikonná és megkerülhetetlen zenei virtuózzá nőtte ki magát. Butler korábban a Volt egyszer egy…Hollywood című Tarantino-filmben is feltűnt, a pletykák szerint pedig legközelebb a Dűne második felvonásában kap szerepet.

Tom Parker ezredes

Presley ellentmondásos menedzserét Tom Hanks alakítja. A színész számos nagy sikerű és díjakkal elismert alakítása közül a mostani egy kicsit kilóg a sorból. Egyrészről el kellett maszkírozni az arcát, ehhez pedig többek között egy fogprotézist kapott. A másik nagy változás, hogy karrierje során legtöbbször szerethető, pozitív karaktereket játszott, ezúttal viszont sokkal ellenszenvesebb szerepet szabtak rá.

Priscilla Presley

A rocksztár első és egyetlen feleségét, Priscilla Presley-t a 24 éves Olivia DeJonge alakítja a filmben. Priscilla először akkor találkozott szerelmével, amikor az a hadseregben szolgált és éppen Németországban állomásozott. A pár 1967-ben kelt egybe, abban az időben, amikor Elvis hollywoodi karrierje szárnyalni kezdett.

DeJonge feltörekvőnek számít a szakmában, olyan alkotásokban láthattuk eddig, mint a Staircase vagy A társadalom.

Vernon Presley

Az ausztrál származású Richard Roxburgh számos filmes és televíziós projektben szerepelt már, többek között a Mission: Impossible második részében. Ezúttal a címszereplő apját és pénzügyi menedzserét testesíti meg. Vernon Presley gyermekével és az ezredessel járt a koncertekre és egyéb megjelenésekre, hogy egyengethesse fia karrierjét.

Gladys Presley

Helen Thomson Elvis édesanyjaként jelenik meg, aki szegény családból származott. Gladys Presley nagyon közel állt fiához, melynek főként az lehetett az oka, hogy Elvisnek volt egy ikertestvére, aki sajnálatos módon halva született. Presley karrierjének berobbanásakor anyja nagyon küzdött fia sztárságának elfogadásával, hiszen a turnék elszakították a gyermekétől, emellett súlyos alkoholproblémákkal is küszködött korai haláláig.

Nyitókép: Instagram/elvismovie

Forrás: Screen Rant