Az Elvis című film egyik jelenete

Priscilla Presley elárulta, mely Elvis-jeleneteket volt nehéz újraélnie​

Az idén nyáron debütált produkció Presley menedzserének szemén keresztül mutatja be a fiatal tehetség pályáját. A filmet természetesen a rocklegenda élő hozzátartozói is megtekintették. Köztük Priscilla Presley is, aki most elárulta, mely jelenetek voltak a legfájdalmasabbak számára.


A film főszerepét Austin Butler kapta, aki az énekes bőrébe bújt a forgatások ideje alatt, Tom Parker ezredest pedig Tom Hanks testesítette meg. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Elvis családtagjai mit gondoltak a végeredményről, amikor először látták. Annyit elmondhatunk, hogy sok jeleneten könnyeket hullattak.

Priscilla Presley és a legendás énekes hat évig voltak házasok, abban az időben pedig az énekes a karrierje csúcsán tartott. Sajnálatos módon a hirtelen jött hírnevet nem tudta rendesen feldolgozni, így a vállára nehezedő terhet drogokkal, valamint hűtlenséggel próbálta enyhíteni. Kapcsolatuk válással végződött, viszont a lány azt követően is közel maradt Presleyhez.

Nemrég így nyilatkozott arról, hogy mely jelenetek fájtak neki a legjobban:

„Filmeket akart csinálni, komoly filmeket, és Parker ezredesnek valószínűleg publicistának kellett volna maradnia. Nem oda vitte Elvist, ahová ő akarta. Átéltem a vitáikat, átéltem, ahogy Elvis megpróbálta elmagyarázni, hogy nem akar filmeket csinálni a lányokkal, a strandokkal meg mindennel.

Ő komoly dolgokat akar csinálni. Szóval, hogy ezt vele együtt éltem át, és most néztem a filmet, rengeteg emléket hozott vissza."

Elvis egész életében nagyjából 30 filmet forgatott, ezek túlnyomó többségében viszont az aranyhangú szépfiút alakította, akiért minden lány odáig volt a tengerpartokon és a szórakozóhelyeken. Sajnos, akár a filmek forgatókönyvírása fogjuk, akár magára a színészi játékra, Elvis filmes karrierje sosem indult be igazán.

Bár Presley nem a hollywoodi karrierjéről lett ismert világszerte, a Baz Luhrmann-film mégis tiszteleg az öröksége előtt azzal, hogy nevét ismét a mozikba viszi, méghozzá olyan minőségben, melyben ő is akarná.

Nyitókép: Instagram/elvismovie