Az Eufória című sorozat egyik jelenete

Öt sorozat, amely betöltheti az Eufória lezárása okozta űrt​

Az HBO egyik legsikeresebb sorozata, az Eufória elérkezett második évadjának a végéhez, ezzel pedig hatalmas űrt hagyott maga mögött. Sötét és komor hangulata, valamint tiniproblémákkal foglalkozó témaköre nem egy új stílus védjegyei, hiszen más sorozatok is alkalmazták már ezeket a technikákat, szóval nézzünk is párat, melyekkel enyhíthetjük Rue, Jules és a többiek hiányát.


Skins

A Skinst nagyon gyakran emlegetik az HBO-s sorozat brit változataként, hiszen nagyon hasonló képi világot alkalmaznak, valamint a témakörük is egybevág. A sorozat szereplői tipikus tinédzserek, akik próbálnak eligazodni az életben, és haladni a felnőtté válás útján, mindezt természetesen megfelelő példaképek nélkül. Olyan témákkal foglalkozik, mint például a kábítószer-használat vagy a szexuális orientáció.

I Know What You Did Last Summer

Az azonos című filmek történetét követhetjük nyomon sorozatban formájában, jobban kifejtve a sztorit és a karaktereket. Egy csapat kamasz véletlenül gyilkosságot követnek el, melyet megpróbálnak elfelejteni. Egy évvel később azonban újra előkerül a téma, amikor egy gyilkos fenyegető leveleket kezd küldözget nekik az előző nyári történtekről.

Elit

Egy spanyol thriller-drámáról van szó, amiben egy fiktív, elit gimnázium diákjai kerülnek a középpontba. Van itt szó gyilkosságról, mentális problémákkal való küzdelemről, bántalmazó kapcsolatokról, valamint zaklatásról és drogkereskedelemről is.

Grand Army

A történet onnan indul, hogy a — fő helyszínként szolgáló — gimnázium mellett robbantás történik, emiatt pedig be kell zárni az intézményt. Az incidens rasszizmust és idegengyűlöletet, valamint identitásbeli elhatárolódást vált ki az emberekben.

Az én környékemen

Négy barát mindennapjait követhetjük figyelemmel, akik Los Angeles egyik rosszabb környékére járnak iskolába. A középiskolai élet nehézségei mellett veszélyes bandaháborúkba is keverednek. A nehéz életükben természetesen utat talál magának a szerelem és a célkeresés, melyek tovább bonyolítják a helyzetüket.


Nyitókép: Instagram/euphoria

Forrás: Apartment Therapy