Harry herceg és Meghan Markle

Mennyit kapott Harry herceg és Meghan Markle a dokusorozatukért?​

Harry herceg és Meghan Markle Netflix-dokusorozatának megjelentek az utolsó részei. A hercegi pár műsora váratlan népszerűségnek örvendett már az első napokban is, az viszont továbbra sem egyértelmű, mennyi pénzt kerestek mindezzel. Alábbi cikkünkben ezt a témát járjuk körül.


A Harry és Meghan címen megjelent dokusorozat részeiben a főszereplők nyíltan beszélnek a kapcsolatukról, a magánéleti kríziseikről, a királyi család problémáiról, valamint a monarchiában betöltött — majd 2020-ban elhagyott — szerepükről.

A széria tartalmát még nem kommentálta a palota, viszont eléggé sokatmondó, hogy milyen reakciómodellt alkalmaznak a botrányok elkerülésére. Egy korábbi cikkünkben el lehet olvasni ennek a részleteit, valamint azt is, hogy mit csinált Vilmos herceg és Katalin hercegné a megjelenés időpontjában.

A sorozat egyébként hat részből áll, különlegessége pedig, hogy meghitt családi felvételekkel tűzdelték tele a képsorokat, illetve egy bizonyos időszakban el is kísérték a hercegi párt a különböző eseményeikre. A hercegen és feleségén túl a család közeli barátait és királyi szakértőket is felkértek nyilatkozni, akiknek mondandója több szempontból is megvilágítja az adott történéseket.

A rendezői székben Liz Garbus foglalt helyet. Ez a széria annak a megállapodásnak az egyik része, melyet Harry hercegék a távozásukat követő időszakban kötöttek a Netflix-szel. A szerződés szerint a streaming-szolgáltató a hercegi pár saját produkciós cégével, az Archewell Productions-szel együttműködve dokumentumfilmeket és sorozatokat, valamint egyéb műsorokat készítenek.

A jelenleg elérhető információk szerint az üzlet jelenlegi becsült értéke hozzávetőlegesen 100 millió dollár is lehet. A december nyolcadikán debütáló első három epizódot rekordszámú, 2,4 millióan nézték meg az első napon. Ez lekörözte A korona ötödik évadját is, mely 1,1 millió nézőt tudott a képernyők elé ültetni a debütálásakor.

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent