Heath Ledger

Ilyen erős érzelmeken alapult Jake Gyllenhaal és Heath Ledger kapcsolata

Heath Ledger színészi tehetségéről ódákat szoktak zengeni a szakmabeliek, valamint a rajongók is. 2008-as halála megrengette a világot, azóta viszont senki nem tudott a helyére állni. Legutóbb Jake Gyllenhaal beszélt egykori kollégájáról, és azt is elmondta, milyen volt kettejük kapcsolata.


A világhírű színész — akit többek között a Donnie Darko, valamint az Éjjeli féreg című filmből is lehet ismerni — egy interjúban beszélt a számára jelentős alakításairól, filmjeiről és korszakairól. A témakör megkövetelte, hogy kitérjen a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című romantikus drámára, melyben Ledgerrel vegyütt alakították a főszereplőket.

A film története szerint Ennis Del Mar (Heath Ledger) és Jack Twist (Jake Gyllenhaal) először egy közös munkát kapnak, ahol összebarátkoznak, majd egy annál sokkal komolyabb érzelem alakul ki kettejük között. Miután lejárt a munkaszerződésük külön utakra sodorja őket az élet, családot alapítanak és próbálnak boldogulni. Évekkel később azonban felkeresik egymást, és kiderül, hogy a kettejük közötti szerelmet csak erősítette az idő múlása.

„A kapcsolat köztem és Heath között, miközben ezt a filmet forgattuk, olyasmi volt, ami sok olyan ember iránti mélységes szereteten alapult, akiket ismertünk és akik hatással voltak ránk az életünk során. Mély tisztelet az ő szerelmük és kapcsolatuk iránt"

— mondta Gyllenhaal visszaemlékezve a közös munkára.

A színész elmondása szerint az egykori filmcsillag nagyon komolyan vette a szerepét, és folyamatosan látszott rajta az elkötelezettség és a profizmus, miközben egy-egy jelenet felvétele zajlott. Ugyan sokan csináltak viccet az alkotásból, Heath munkamorálja a bizonyíték, hogy milyen lendülettel és kitartással tudott viszonyulni bizonyos szerepeihez.

Forrás: Vanity Fair