Alan Rickman ősz hajjal fekete zakóban ül és mosolyog

Alan Rickman gyűlölte ezt a jelenetet forgatni az Igazából szerelemben

Az Igazából szerelem rendezője, Richard Curtis elárulta, hogy a film sztárja, Alan Rickman keményen küzdött egy jelenet leforgatásával.


Alan Rickman ugyanolyan frusztrált volt, mint a karaktere az egyik Igazából szerelem jelenetben. A Richard Curtis által rendezett Igazából szerelem című filmben a tehetséges színészgárda kilenc, egymásba fonódó szerelmi történetet mutatott be a karácsony előtti időszakban.

A 2003-as romantikus vígjáték főszereplője Rickman volt, azaz Harry, aki beleszeret titkárnőjébe, Miába (Heike Makatsch). A film egyik legtragikusabb jelenete az, amikor Harry felesége, Karen (Emma Thompson) rájön férje lehetséges hűtlenségére.

Harry a plázában próbálja megvenni titkárnőjének a karácsonyi ajándékot, mely egy különleges nyaklánc egy ékszerboltból. Eközben felesége ugyan abban a plázában ajándékokat válogat a családjuknak, tehát Harrynek nagyon kevés ideje van a nyaklánc megvásárlására és pechére kifogja a leglassabb ékszerészt az üzletben.

A nyaklánc vásárlása majdnem meghiúsul az ékszerész hosszadalmas ajándékcsomagolása miatt, így a karakter rendkívül frusztrált és mint utólag kiderült maga a színész, Alan Rickman is az volt.

Ráadásul utólag Curtis elárulta, hogy az ékszerészt alakító Rowan Atkinson többször is szerette volna újra venni jelenetét, ami amúgy is mindig 10 percen túl forgott. Így Alan nem szabadulhatott tőle.

A jelenetet itt láthatod.

Nyitókép: Getty