Egy lány pattogatott kukoricát eszik filmezés közben

6 ijesztően jó film, hogy megalapozhasd a halloweeni hangulatot

A hosszú hétvége egy tökéletes alkalom arra, hogy kihasználjuk a bekuckózós őszi délutánokat egy kis filmezésre. Cikkünkbe összeszedtünk néhány családias hangulatú történetet, valamint pár ijesztőbbet is, csak hogy a borzongás se maradjon el halloween környékén.


A fantasztikus Róka úr

Kezdésképp jöjjön egy meseszerű történet egy rókacsaládról, melynek tagjai három ellenséges farmer mellett élik az életüket. A megvalósítás különlegességében szerepet játszik Wes Anderson utánozhatatlan stílusa, valamint a stop-motion technológia is, ami élettel tölti meg a karaktereket.

A film színvilága, a képeslapszerű jelenetei, valamint a történet miatt kifejezetten kisgyerekes családoknak szól, hiszen minden korosztály megtalálhatja benne a neki tetsző elemeket.

Coraline és a titkos ajtó

Jöhet egy kis borzongás?

A film képeit látva talán az lehet az első gondolatunk, hogy fiataloknak való, viszont a történetet ismerve lehet, hogy inkább a felnőtt közönség számára készült. Az előző javaslathoz hasonlóan ez is stop-motion technológiával készült, a sztori pedig egy lányról és a családjáról szól, akik egy új házba költöznek. A történések akkor fordulnak furcsára, amikor a címszereplő egy titkos ajtóra bukkan, ami egy különleges, de kicsit sem veszélytelen világba vezet.

A szerelem hálójáb@n

Ha már túl sok volt a horror az utóbbi időszakban, akkor talán itt az ideje egy kis romantikának. Egy Tom Hanks-filmmel pedig sosem lehet mellé lőni. Ez a film egy bájos történet egy férfiról és egy nőről, akik egy online beszélgetőoldalon találkoznak. Csevegéseik teljes mértékben az online világban történnek, így kifejezetten csodálatos végignézni, hogyan bontakozik ki a szerelmük szimplán üzenetek váltásából.

Halloween

A listáról természetesen nem maradhat le egy klasszikus horrorfilm. Ilyen lehet például a Sikoly is, de a Halloween talán az egyik legjobb és legnépszerűbb választás. A 2018-ban készített remake-be több régi karakter is újra feltűnt, ami egy kicsit meghozhatja a kedvet annak is a megtekintésére.

Szellemírtók

Folytatásként íme még egy klasszikus, mely három jóbarát történetét meséli el. A főszereplők elveszítik tudós állásukat, majd furgonjukkal közlekedve egy céget alapítanak. Fő területük a szellemek, és arra szakosodtak, hogy eszközeikkel megszabadítsák New Yorkot a kísértetektől.

A történet ellenére nem kell elküldeni a fiatalabbakat sem a képernyő elől, hiszen ez egy családbarát vígjáték, amit mégis a halloween jegyében lehet megtekinteni. A nagy sikerére való tekintettel az évek során újraalkotásai és folytatásai is születtek, melyekre — ha tetszett az első rész — szintén érdemes vetni egy pillantást.

Karácsonyi lidércnyomás

Ha már mesével kezdtünk, akkor azzal is zárunk. A Karácsonyi lidércnyomás egy Tim Burton-film, melynek középpontjában Rosszcsont Jack áll. A főszereplőnk Halloween városából származik, a többi lakossal ellentétben viszont megszereti a karácsonyt. A történet előrehaladtával odáig fajul a helyzet, hogy magát a Mikulást is elrabolja.

Bár sok szempontból a karácsony témáját járja körül, mégis a halloewen köré épít, így nagyszerű választás egy őszi filmezéshez.

Nyitókép: Unsplash/JESHOOTS.COM

Forrás: Screen Rant