Daniel Craig a Nincs idő meghalni világ világpremierjén Londonban szeptember 28-án.

Már majdnem 200 ezren látták az új James Bond-filmet itthon

Világszerte hódít a Nincs idő meghalni.


Bemutatása utáni második hétvégéjén 63 774-en látták itthon az új James Bond-filmet, melyben Daniel Craig utoljára alakítja a 007-es ügynököt. Ezzel máris a járvány harmadik hulláma utáni mozinyitás egyik legnagyobb hazai nézőszáma a filmé, a Filmforgalmazok.hu adatai alapján összesen 189 506 jegyet adtak el rá két hét alatt, írja a hvg.hu.

A Nincs idő meghalninál az újonnan bemutatott filmek közül a 9 hete műsoron lévő Free Guy (237 ezer néző), a 11 hete műsoron lévő Dzsungeltúra (208 ezer) és a 14 hete bemutatott Fekete Özvegy (264 ezer) rendelkezik csak jobb számokkal, de James Bond ilyen nézettséggel ezeket is simán lekörözi.

A film 21 millió fontos, rekordbevételt hozott az Egyesült Királyságban a nyitóhétvégén. Ezzel a számmal a Nincs idő meghalni felülmúlta a Skyfall első hétvégi 20,2 millió fontot és a Spectre 19,8 millió fontot hozó bevételét, melyek a második és harmadik helyen állnak az Egyesült Királyság mindenkori mozis listáján.

A Cary Joji Fukunaga által rendezett film már bemutatása első napján hatalmas, 5 millió fontos bevételt hozott a brit és ír mozikban. Az alkotás mozibemutatóját a koronavírus-járvány miatt többször is el kellett halasztani, így kérdéses volt, képes-e a 007-es ügynök sztorija a járvány előtti szintet hozni a jegypénztárak bevételében, de mostanra szinte biztosnak látszik, hogy nem lesz probléma.

A Nincs idő meghalninak volt az Egyesült Királyság „minden idők legszélesebb mozibemutatója". A Universal szerint az új Bond-filmet 772 moziban vetítették csütörtökön az Egyesült Királyságban és Írországban – 25-tel több helyen, mint az eddigi rekorderStar Wars IX. rész – Skywalker kora című filmet 2019-ben, míg a kilenc évvel ezelőtt bemutatott Skyfall-t587 moziban vetítették.

A hvg.hu hírében azt írja, hogy a hazai mozikban a nagyságrendekkel a többi alkotást megelőző James Bond utáni második helyezett új bemutató, az Addams Family 2. kevesebb mint 15 ezer embert érdekelt, a másik heti bemutató, Fabricius GáborEltörölni Frankot című filmjére pedig csak 2354-en voltak kíváncsiak, ami csak a 13. legjobb eredmény a hétvégén.

Az új magyar filmbemutatók közül ugyanakkor elég jó számokat hoz Herendi GáborToxikomája, melyre most, hat héttel a premier után még 13 százalékkal többen is váltottak rá jegyet, mint a múlt hétvégén, ezzel a film már csaknem 84 ezer nézőnél tart, és még ezen a hétvégén is a negyedik legnézettebb film volt.