Jenna Ortega

Jenna Ortega megváltoztatta a Wednesday forgatókönyvét

A 2022 novemberében bemutatott Wednesday sikersorozat főszereplője, Jenna Ortega elárulta, hogy bizonyos részeit az eredeti forgatókönyvnek megváltoztatta.


A Tim Burton által rendezett sorozat az Addams Family Wednesday nevére hallgató lányának kalandjait követi nyomon, aki a Nevermore Akadémián erősíti misztikus képességeit. Ortega - aki a főszereplő lányt testesíti meg -, a sorozat bemutatása óta óriási népszerűségnek örvend, így rengeteg interjún vesz részt, ahol a sorozat háttérinfóiról faggatják. Így derült ki az is, hogy a sorozat bizonyos részleteit Jenna megváltoztatta.

Az Armchair Expert podcastjében Ortega elárulta, hogy hogyan változtatta meg Wednesday bizonyos mondatait azért, hogy azok hitelesebbek legyen a karakter számára.

Szenvedélyes karakterformázása miatt a színésznő időnként vitába keveredett a sorozat íróival, mert a színésznő szerint a forgatókönyvben lévő párbeszédek nem tükrözték a karakter belső énjét.

„Nem hiszem, hogy valaha is annyira a sarkamra kellett állnom egy forgatáson, mint a Wednesday alatt. Mert olyan könnyű beleesni a „tini” kategóriába, különösen egy ilyen típusú sorozatnál. Minden, amit csinálnom, mondanom és játszanom kellett, egyáltalán nem illett Wednesday karakteréhez. Annak például, hogy egy szerelmi háromszögben van, semmi értelme nem volt. Volt egy mondat a szövegkönyvben arról a ruháról, amit az iskolai bálra kell felvennie, így hangzott: >>Ó, Istenem, imádom! Nem hiszem el, hogy ezt mondtam. Szó szerint utálom magam.<< Ekkor azt mondtam, hogy nem, ez nem lehet”

– mesélte Ortega, majd folytatta:

„Voltak olyan pillanatok a forgatáson, amikor még a szövegemen is változtattam. Később ezt a forgatókönyv-felügyelő észrevette és megkérdezte, hogy mi történt a jelenettel. Én pedig elmagyaráztam, hogy voltak bizonyos részletek, amiket muszáj volt megváltoztatnom a karakter érdekében.”

Ebből is egyértelművé vált, hogy Ortega igen elkötelezett volt Wednesday karaktere iránt. Miközben Ortega Wednesday karaktere gyakran tiszteleg a korábbi változatok előtt, a színész pozitívan járult hozzá az Addams Family folyamatos örökségéhez azzal, hogy modernizálta a szerepet.

Nyitókép: Getty

(Screen Rant)