Joey Tribbiani a Jóbarátok című sorozatban

Eredetileg nem is Joey kapott volna külön sorozatot a Jóbarátok után

A Jóbarátok fináléja után nagyon sok rajongó érezhetett ürességet az életében, viszont nemsokkal később megérkezett a Joey című spin-off széria. De miért pont a nőcsábász színész kapott különálló történetszálat?


A Jóbarátok a 90-es évek legnépszerűbb sitcomja, volt és annyira meghatározó volt a műfajra nézve, hogy mind a mai napig hatalmas rajongótábora van minden generációból. 1994-ben indult el az első évad, melyben Rachel elszökött az esküvőjéről és csatlakozott a csapathoz Ross, Monica, Phoebe, Joey és Chandler mellé. Tíz évadon keresztül volt adásban a széria, és szerencsére a legtöbb karakter megkapta a jól megérdemelt happy endjét.

A fináléban Ross és Rachel újra összejöttek és együtt nevelték közös lányukat, Monica és Chandler kiköltöztek az ikonikus lakásukból egy vidéki házba, ahol felnevelhették újszülött ikreiket, Phoebe pedig összeházasodott Mike-kal, és olyan életet kapott, melyet kicsiként nem élhetett meg. Joey Tribbiani történetszála azonban le záratlan maradt.

Matt LeBlanc karaktere a nőcsábász színész volt, majd kiderült, hogy egy nagyon szeretetteljes és gondoskodó személyiség, aki mindent megadna barátainak. Ennek ellenére az utolsó évadig különböző lányokkal lehetett látni, közülük viszont egyikük mellett sem állapodott meg.

A spin-off szériájában New Yorkból Los Angelesbe költözik, ahol találkozunk nővérével és unokaöccsével. Színészi karrierjét folytatni tudja az új környezetben, végezetül pedig a szerelem és a boldogság is rátalál. Sajnos a Joey nem sok embernek tetszett, ebben pedig a kritikusok is egyetértettek. A készítők szerint ennek az lehetett az oka, hogy a karakter ki lett szakítva abból a környezetből, ahol a személyiségjegyeit és a humorát kiegészítették a barátai.

A producerek azt is elárulták, hogy miért pont Tribbiani kapott folytatási lehetőséget a hat főszereplő közül. Habár kizárólag az ő története nem lett befejezve, koránt sem ez volt a fő indok. Hiszen ki ne akart volna látni egy Rachel, vagy egy Monica és Chandler köré épülő szériát?

Ezzel a forgatókönyvírók is így voltak, és eredetileg Rachel Green történetét szerették volna kibővíteni, viszont Jennifer Anistont már sokkal inkább a filmes szerepek vonzották akkoriban. Utána Courteney Coxot és Matthew Perryt keresték meg egy esetleges visszatéréssel, viszont ők már nem akarták magukra ölteni ezeket a szerepeket. Így maradt a butácska, mégis szeretnivaló Joey, aki továbbra is szívesen játszotta megszokott karakterét.


Nyitókép: Instagram/friends

Forrás: Screen Rant