A You sorozat egyik jelenete

Ennyibe kerülne a valóságban Joe Goldberg londoni lakása​

A You főszereplője, Joe Goldberg a negyedik évadtól Londonban tevékenykedik. Ott új személyazonosságot szerez, illetve egy állást is egyetemi oktatóként. Ami viszont furcsa, hogy tanárként valahogy egy előkelő környéken lévő luxusingatlant engedhet meg magának. Mennyibe kerülne a lakás a valóságban?


A negyedik évadtól Joe Goldberg jó útra akar térni, hogy bebizonyítsa — többek között magának is —, hogy nem egy rossz ember. Ennek ellenére a gondok akarva-akaratlanul is megtalálják. Új társaságában gazdag, sznob emberek vannak, akikre valamilyen oknál fogva egy ismeretlen gyilkos vadászik. Ki lehet az új szezon fő gonosza?

Bár erre a kérdésre választ ad az évad felének lezárása, ezzel egyelőre nem sok rajongó elégedett. A közösségi oldalakon sokan tanakodni kezdtek, hogy vajon mi lesz a csavar a történetben. Született egy olyan elmélet, ami akár még igaz is lehet és gyökerestől megváltoztatná a sorozat egészét.

Erről a teóriáról egy korábbi cikkünkben tudsz részleteket olvasni.

Na de nem ez az egyetlen rejtély az új részekben. Van egy másik is, amit a készítők elrejtettek a háttérben és csak a londoniak, vagy a szemfülesek vehették észre — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. Hogyan engedhet meg magának egy egyetemi professzor egy ilyen lakást?

Joe Goldberg mostantól Jonathan Moore álnéven a Royal Holloway-en dolgozik irodalomtanárként. Bár az oktatók fizetése köztudottan nem a legkiemelkedőbb, főszereplőnk valahogy mégis Dél-Kensingtonban bérel lakást. A GetAgen ingatlanügynök-összehasonlító oldal szerint az a lakás nagyjából 1,7 millió fontért kerülhetne a birtokunkba. Ez átszámítva több mint 735 millió forintot jelent.

Elképzelhető, hogy Joe főnöke egy nagyon jó üzletet fogott ki az ingatlannal, vagy a főszereplő is valamilyen trükkhöz folyamodhatott. Mi mással lehetne magyarázni ezt a rejtélyt? Persze az is lehetséges — bár nem akarjuk elhinni —, hogy a széria készítői egyszerűen nem figyeltek erre a részletre.