John Legend

John Legend Budapesten lép fel

Jövő évi európai turnéján a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a többszörös Grammy-díjas amerikai soul-R&B előadó.

2022. június 30-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel John Legend. Jövő évi koncertsorozatán legnagyobb slágerei lesznek hallhatóak – közölte a szervező Green Stage Production hétfőn az MTI-vel.

A John Roger Stephens néven született Legendet igazi csodagyereként tartották számon. Nagymamája tanította meg zongorázni, templomi kórusban énekelve nőtt fel, majd a Pennsylvaniai Egyetemre járt, ahol egy acappella csoport társszerzője volt. Hamarosan megismerkedett Kanye Westtel, és a két zenész együttműködött egymás demóiban. Dolgozott együtt Alicia Keysszel, Twistával ésJanet Jacksonnal is.

Már legelső stúdióalbuma, a 2004-ben megjelent Get Lifted hatalmas sikert, és három Grammy-díjat hozott számára: a lemez több mint hárommillió példányban fogyott világszerte. 2006-ban jött ki a Once Again című album, két évre rá az Evolver, majd 2010-ben a Roots-szal közös Wake Up!, újabb két Grammy-vel.

A 2013-as Love in the Future lemez után egy évvel a Selma című filmben szereplő, Commonnal közös Glory című dalért az Oscar-díjat is megkapta, majd Emmy-díjat kapott a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért.

John Legend tavaly jelentette meg legutóbbi albumát, a Bigger Love-ot.

„Ezekben a fájdalmas időkben néhányunk elgondolkodik azon, vajon jó-e nevetni, táncolni vagy romantikusnak lenni. Művészetünkön keresztül képesek vagyunk erre. Ez az album a szeretet, az öröm, az érzékiség, a remény és a rugalmasság ünnepe, azoknak a dolgoknak, amelyek olyan széppé és hatásossá teszik kultúránkat"

– mondta akkor.

Nyitókép: Getty Images for Tony Awards Productions / Theo Wargo