Johnny Depp a bíróságon

Véget ért Johnny Depp tanúvallomása — ezek voltak a kulcspillanatok

Lezárult Johnny Depp tanúvallomása a volt felesége elleni rágalmazási perben. Ez a szegmens négy napot ölelt fel, közben pedig olyan sorsdöntő események történtek, melyek fenekestől felfordították a tárgyalóterem hangulatát. Alábbi cikkünkben az elmúlt napok kulcspillanatairól lehet olvasni.


A négynapos tortúra Depp kijelentésével zárult, melyben leszögezte, hogy igenis családon belüli erőszak áldozata volt. A pár rendszeresen rögzítette a nagyobb vitákat, hogy a későbbiekben ne legyen kérdés, ki mit mondott. A színész ügyvédje lejátszott egy ilyen felvételt a tanúk előtt, melyben Amber Heard azt mondja exférjének, hogy nyugodtan kürtölje világgá az esetet, úgysem hinne neki senki.

„Mondd el a világnak! Mondd el nekik, hogy »Én, Johnny Depp, egy férfi, én is áldozata vagyok a családon belüli erőszaknak, és tudom, hogy ez egy tisztességes küzdelem« és meglátjuk, hányan hisznek neked vagy állnak melléd"

— hallható a színésznő hangja a felvételen. Ez a rögzített anyag talán a legnagyobb fordulópontja az ügynek, de milyen kulcspillanatokat érdemes még tudni?

Heard elismerte, hogy megütötte Deppet

Egy másik lejátszott hangfelvételen a színésznő bevallja, hogy fizikai erőszakot követett el egykori szerelmével szemben, emellett kisbabának is titulálja őt, aki nem képes felnőni a történtekhez. A Variety cikke szerint ez a bizonyíték alátámasztja Depp állításait, ezzel pedig a szavahihetőségét is.

Depp nem tagadta Heard minden állítását

Egy hanganyagon a női fél azt állította, hogy a férfi a „szart is kiverte belőle”, mely után egy héttel el is hagyta őt. Depp nem vitatta ezt az esetet, néhány pillanattal később pedig azt mondta, hogy hatalmas hibát követett el akkor, bár még az esküdtek számára sem teljesen világos, mire gondolt ez alatt.

Depp drog- és alkoholproblémái

2014. májusában Depp és Heard Bostonból Los Angelesbe repültek egy magánrepülővel. Az egykori feleség állításai szerint Depp felpofozta őt az út alatt és meg is rugdosta. A színész tagadja ezeket a vádakat, állítása szerint pedig az utazás során bevett két tablettát — pontosabban azt az ópiát tartalmú gyógyszert, aminek a függője —, majd a mosdóban elájult.

Egy korábbi vallomása szerint ennél sokkal többet vett be, melyek hatására ingerlékeny és indulatos lett. A Karib-tenger kalózai-filmek sztárja azt mondta erre, hogy csak a hatás kedvéért említett annyira sok tudatmódosítót, ennek ellenére már korábban is feltűnt az esküdtszéknek, hogy rendszeresen lekicsinyli drogfogyasztását.

A „szörnyeteg"

Amber ügyvédje említett egy megnevezést, mellyel Depp rendszeresen illette volt élettársát. Ez nem más, mint a szörnyeteg, a konkrét jelentéséről és okáról viszont mindig mást és mást mondott. Először azt, hogy a kifejezés Heardtől származik, mint a férfi sötét oldalának leírása, és hogy vele együtt használta ezt a kifejezést rövidítésként, anélkül, hogy feltétlenül egyetértett volna vele. Más esetekben a szörny az alkoholra és a drogokra utalt.

Erőszakos szövegek

Depp gyakran úgy nyilatkozott magáról a kapcsolatban, mint akinek kevés hangja volt, többnyire csak tűrt és csöndben maradt. Ennek ellenére a nő jogászai ezt az üzenetet találták, melyet a színész Paul Bettany-nek írt:

„Égessük meg Ambert! Fojtsuk meg, mielőtt elégetjük!!!! Utána megdugom a megégett holttestét, hogy biztosan halott legyen"

A felolvasás után Depp megjegyezte a leírt sorokról, hogy csupán egy Monty Pyton utalásról és a sötét humor keveredéséről van szó.

A Karib-tenger kalózai

Deppnek nem csak azt kell bizonyítania, hogy családon belüli erőszak áldozata volt, hanem azt is, hogy az ügy miatt teljesen tönkrement a karrierje. Heard úgy véli, a sikeressége már jóval az ügy elindulása előtt is a mélyponton volt. Egy ideig úgy tűnt, hogy a férfi kisegíti a volt feleség álláspontját, mikor egyetértett azzal, hogy a Karib-tenger kalózai franchise-ból maga lépett ki, még mielőtt a rágalmazó cikk megjelent. A férfi ügyvédéi ennek ellenére úgy vélik, ez a kilépés egyáltalán nem volt meglepő, hiszen a Disney nem akart ilyen ügyekbe keveredni.