Egy lány karácsonyi díszekkel és tárgyakkal körülvéve ünnepi filmet néz

3+1 film, mely ráhangol a karácsonyra​ — itt tudod megnézni őket

A karácsonynak egy természetes velejárója a filmezés és az ünnepi műsorok megtekintése. Az olyan örök klasszikusok, mint például a Reszkessetek, betörők! vagy a Télapu mellett számos új alkotás is elérhető a streaming-oldalakon. Íme 3+1 remek választás, ha már most el akarod kezdeni a hangolódást.


1. A karácsonyi kastély

A film Sophie Brown írónőt követi végig, aki élete egy bizonyos pontjához érve elmenekül a mindennapok elől Skóciába, ahol felkeresi azt a falut, ahonnan apja származik. Ott áll egy kastély, melybe első látásra beleszeret. Innen indulnak a bonyodalmak, hiszen meg akarja venni az épületet, de az nem olyan egyszerű.

A történet alapja bizonyos szempontból meglehetősen emlékeztet a nemrég megjelent Lindsay Lohan-filmre, a Karácsonyi románcra, így akinek az tetszett, annak érdemes erre is vetni egy pillantást. Mindkét film a Netflix kínálatában érhető el.

2. Múlt karácsony

A főszerepben Kate áll, aki egy karácsonyi tematikájú kisboltban dolgozik. Életét és karrierjét egy zsákutcának tartja, kiábrándult a mindennapokból és utálja azt a léthelyzetet, amibe belekerült. Ahogy az az ilyen filmekben lenni szokott, itt jön a fordulat, hiszen megismerkedik egy Tom nevű férfival.

Kettejük kapcsolata nagyon jól alakul, közben a történet középpontjában álló lány világképe folyamatosan elkezd változni. Ekkor viszont elérünk a bonyodalomhoz, ami új megvilágításba helyezi a történteket. A film a Hulu oldalán megtekinthető, ha esetleg egy élet szépségeire rávilágító, érdekes történettel szeretnénk feltöltekezni az ünnepi szezonban.

3. A karácsonyi lovag

A sztori egy történelmi regényként indul, középpontjában egy Cole nevű földesúrral. Miután segít egy boszorkánynak megátkozzák, majd valamilyen csoda folytán a 2019-es évben ébred fel. Ott, a számára teljesen idegen világban egy természettudomány-tanárba botlik, akivel gyorsan megtalálja a közös hangot. Bár nagyon különbözik egymástól a két karakter, a nőnek mégis egyre szimpatikusabbá válik a történelemből visszamaradt személy.

+1 Cserebere szerencse

Végezetül pedig hoztunk egy szinte már klasszikusnak mondható alkotást Lindsay Lohantől. Bár a film nem igazán kötődik a karácsonyhoz vagy az új évhez, mégis olyan nosztalgikus érzést adhat a családdal együtt töltött délutánoknak, hogy egyszerűen helyet kellett szorítanunk neki a listánkban. A film a Hulu oldalán érhető el.

A történet szerint a bolygó legszerencsésebb lánya hirtelen elveszíti az adottságát, mely a legszerencsétlenebb férfira száll át. A két ember megfordult életstílusa rengeteg komikus helyzetet eredményez, kettejük kapcsolódási pontjait és a közöttük kialakuló viszonyt pedig öröm nézni.

Mind ezek mellett természetesen karácsonykor meg lehet nézni a Reszkessetek, betörők! részeit, a Télapu-filmeket, a Grincs című Jim Carrey alkotást, vagy akár Polar Expresszt is, szilveszterkor pedig ajánlatos bekapcsolni a B.U.É.K. címet viselő magyar produkciót.

Nyitókép: Unsplash/Samira Rahi

Forrás: Screen Rant