Diána hercegné és Károly herceg

Egy részlet Diána és Károly kapcsolatáról, amit A korona hibásan adott át

Egy Diána életéről szóló dokumentumfilm újra feldolgozott egy jelenetet a hercegné és Károly herceg kapcsolatából, amit korábban A korona című sorozat is képernyőre vitt. A két megjelenés közt azonban van egy lényeges eltérés, ugyanis a — negyedik évadjánál járó — széria átírta a történteket.

A feldolgozásra kerülő esemény a pár 1983-as ausztráliai turnéja során történt. Amikor Károly Tasmániában éppen beszédet tartott, akkor Diána a háta mögött ült a közönséggel szemben — írja a Marie Claire. A monológ közben a királyi személy éppen arról beszélt, hogy pár évvel korábban milyen volt a látogatása az országban, amikor még nem voltak házasok szerelmével.

„Utoljára két évvel ezelőtt, 1981-ben voltam itt, nem sokkal az esküvőnk előtt, és akkor mindenki azt mondta, hogy »sok szerencsét!« és »remélem, minden jól megy!« és »milyen szerencsés vagy, hogy egy ilyen kedves hölgy jegyese vagy« , és te jó ég, én voltam olyan szerencsés, hogy feleségül vehettem őt"

— mondta a walesi herceg a beszédében.

Ezen a ponton a háttérben ülő Diána egy olyan tréfás arckifejezést mutatott, mellyel arra utalt, hogy a kapcsolatban az egyik fél mégsem volt olyan szerencsés a házassággal. Ezt a humoros momentumot a közönség kitörő nevetéssel fogadta, mivel mindenki imádta a stílusát.

Így zajlott az esemény a valóságban:

A férfi hallotta a közönség reakcióját, viszont azt nem tudhatta, hogy éppen mit csinálhatott felesége, amivel ezt kiváltotta. A sorozatban látszott, hogy Károly kicsit zavarba jött, de próbálta megőrizni határozott modorát és mosolyát. A sorozat ábrázolása eddig tükrözi a valós eseményeket. Ezt követően már megfigyelhető a torzítás.

„Elképesztő, mit művelnek a hölgyek, ha hátat fordítasz nekik"

— mondta Károly herceg a közönség jókedvére reagálva.

A való életben Diána és a közönség is imádta a frappáns megszólalást, ellenben A koronában úgy mutatták be, mintha a külső szemlélők laposnak érezték volna a tréfát. Ennek feltehetően az volt a célja, hogy éreztessék a herceg féltékenységét felesége iránt, mivel ellopta előle a rivaldafényt. Ez vélhetően szándékos döntés volt a készítők részéről, hogy a nézők jobban átérezzék a helyzetet. Köztudott, hogy még a hercegné is megerősítette férje féltékenységét egy 1995-ös interjúban.