Tomm Moore Oscar- és BAFTA-jelölt filmje, a Wolfwalkers egyik jelenete

Oscar-jelölt filmmel jön a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Három moziban és két szabadtéri helyszínen nézheti meg a közönség a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermés színes kínálatát a vasárnapig tartó 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.


A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlén idén 30 ország 370 alkotását vetítik. A közönség most láthatja előszörMilorad Krtstić legújabb, a Ruben Brandt óta készült képeit és a 70 éves Cakó Ferenc alkotásait, míg Orosz Istvánnak kiállítása, könyvbemutatója és retrospektív vetítése is lesz az eseményen, Jankovics Marcellre pedig a Fehérlófia című filmje vetítésével emlékeznek.

Az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál időpontja egybeesik a kecskeméti rajzfilmstúdió megalapításának 50. évfordulójával, melyet a rendezvény tíz tematikus válogatás vetítésével és az elmúlt ötven év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítással ünnepli majd.

A fesztiválon többek között láthatók lesznek a Kecskemétfilm magyar irodalmi művek által ihletett rajzfilmjei, a kortárs kínai animáció legjobbjai, valamint Tomm Moore Oscar- és BAFTA-jelölt filmje, a Wolfwalkers.

Kecskemét főterén a fesztivál teljes ideje alatt, 10-17 óra között az immár Hungarikumnak minősített Magyar népmesék sorozat epizódjai peregnek LEDes kivetítőn. A fesztiválon való részvétel ingyenes.