Marilyn Monroe egy fehér ruhában

Mi történhetett Marilyn Monroe utolsó óráiban?​

Marilyn Monroe halálhírét évtizedek elteltével sem heverte ki a világ, és lépten-nyomon szárnyra kelnek újabb összeesküvés-elméletek az üggyel kapcsolatban. Bár nagyon sok a homályos folt, a közeljövőben egy könyv, valamint egy dokumentumfilm is részletesen foglalkozik majd a kérdéssel.


60 évvel ezelőtt, amikor a kor leghíresebb és leggyönyörűbb színésznője elhunyt, a világon mindenki kérdően állt a történtek előtt. A halottkém öngyilkossággal magyarázta a 36 éves világsztár korai halálát, bár nagyon sok kérdés megválaszolatlanul maradt. Az ügyet lezártnak nyilvánították, viszont még mindig sokan hisznek abban, hogy áll valaki az eset hátterében.

Rendszeresen kapnak szárnyra összeesküvés-elméletek a témával kapcsolatban, viszont ennyi idő elteltével talán már soha nem derül ki, mi is történt valójában. Ennek ellenére néhány lelkes rajongó és kutató előszeretettel vizsgálja az elvétett nyomokat, hogy rábukkanjanak valami bizonyítékra.

Anthony Summers, író nemrégiben frissítette a színésznőről készített életrajzi kötetét, melyben közel 650 embert kérdezett meg nyomozása során. A megjelenés egybe esik egy másik Marilyn Monroe-val foglalkozó kiadással, mégpedig egy dokumentumfilmmel. A Netflix különkiadása erőteljesen támaszkodik majd Summers könyvére, így talán több ember elkezdhet foglalkozni Monroe titokzatos halálával.

A kutatáshoz elengedhetetlen volt megvizsgálni többek között a színésznő és John F. Kennedy elnök, valamint a testvére, Robert Kennedy igazságügyi miniszter között fennálló kapcsolatot, ami feltételez egy politikai vitát is az ügyben. A film Blondie néven fut majd, az eredeti könyv pedig Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe címen megvásárolható.