Matthew Perry a Lili Claire Foundation javára rendezett 9. éves vacsorán a Beverly Hilton Hotelben 2006. október 14-én a kaliforniai Beverly Hillsben

Ez okozhatta Matthew Perry halálát a Jóbarátok Phoebe-je szerint

Lisa Kudrow nem hiszi, hogy a drogok okozták színésztársa halálát.


Számos kollégája és barátja reagált a szombaton, 54 éves korában elhunyt Matthew Perry halálhírét, többek között a Jóbarátokban Phoebe-t alakító Lisa Kudrow is.

Perryt holtan találták a jakuzzijában, melynek oka továbbra is ismeretlen. A Los Angeles megyei orvos szakértői hivatal vasárnap közölte, hogy elhalasztották a színész lezárását, miután boncolása után sem találtak egyértelmű okokat a halálra. Az orvosok jelenleg további toxikológiai vizsgálatok eredményeit várják.

Egy Kudrow-hoz és színésztársaihoz közel álló forrás a DailyMail-nek úgy nyilatkozott, hogy a színésznő értetlenül áll kollégája halála előtt, miután a férfi végre „békét lelt magával”. A forrás szerint Kudrow úgy véli, hogy Perry halálának oka mögött a gyógyszerei álltak.

„Bár senki sem akarja elhinni, hogy gyógyszeres kezelés volt - akár felírták, akár nem - természetesen ez a gondolat is megfordul a fejükben. Arra gondolnak, hogy biztos bevett valamit, ami nem keveredett a meleg vízzel”

– mondta el a forrás

Perry nyíltan beszélt alkohol- és ópiátfüggőségéről, de legutóbbi interjúiban azt állította, hogy tiszta. A TMZ híre szerint a nyomozók vényköteles antidepresszánsokat és szorongásoldó gyógyszereket találtak a színész otthonában, de illegális drogokat nem.

A halál valószínűsíthető okaként a fulladást nevezték meg, bár ezt nem erősítették meg.

Perry családja vasárnap délután rövid közleményt adott ki, melyben a következőt írták:

„Megszakad a szívünk szeretett fiunk és testvérünk tragikus elvesztése miatt. Matthew annyi örömet hozott a világnak, mind színészként, mind barátként. Mindannyian nagyon sokat jelentettetek neki, és nagyra értékeljük a felénk áradó hatalmas szeretet.”