Egy a Dumbó című meséről készített rajz

5+1 Disney-film, amiktől garantáltan könnyek szöknek a szemedbe

A Disney-mesék tele vannak varázslattal, örömmel és kalanddal, ellenben a szomorúság is egy jelentős elemük. Alábbi cikkünkben néhány olyan produkciót gyűjtöttünk össze, amelyek bárkiből kicsikarnak néhány könnycseppet.


1. Mackótestvér

A film nem aratott akkora sikert, mint más Disney-produkciók, a rajongókra mégis erős benyomást tett. A történet egy bennszülött közösségben élő fiúról szól, akit a szellemek büntetésképp medvévé változtatnak, amiért egy másik macit levadászott testvére halála után. A főszereplőnek meg kell tanulnia megbocsájtani, ezzel együtt pedig tettei súlyát is éreznie kell.

2. WALL·E

Az egyik legikonikusabb Pixar-film egy magányos robotról szól, aki a Földön maradt takarítani, miután az az emberek számára lakhatatlan lett. Ez főként a túl sok szemétnek köszönhető, így a címszereplőnek bőven van feladata. Az érzelmi töltetet az adja, amikor az egyedül hagyott gép találkozik egy másik robottal, EVE-vel, akit a későbbiekben megkedvel.

3. Coco

A halált követő életnek egy újszerű feldolgozása, ami a mexikói hitvilágra épül. A középpontba kerülő család egy régi tragédia miatt kizár minden zenével kapcsolatos dolgot, holott az egyik fiatal fiú odáig van a muzsikálásért. Az események végül oda vezetnek, hogy véletlenül átjut a szellemvilágba, ahol találkozik elhunyt rokonaival. A Coco hibátlanul mutatja meg — nem csak a fiataloknak — hogy mennyire fontos a családi összetartás.

4. Dumbó

A Dumbó egy cirkuszi elefánt történetét meséli el, akit nagyon sokáig gúnyoltak túlméretezett fülei miatt egészen addig, míg rá nem jött a különleges képességükre. Csodával határos módon repülni tud velük, így a sztori tartogat örömöt, kalandot és még egy kis rémületet is, bár a legtöbben a szomorú jelenetekre emlékeznek.

5. Az oroszlánkirály

Az Oroszlánkirály egy népszerű alkotás, amit nagyon sokan ismernek. A mese szomorú perceit Mufasza halála és elárulása okozza, valamint az a bűntudat és félelem, amit fia, Szimba érez utána. Természetesen a végkifejlet boldog, hiszen a jó győzedelmeskedik, viszont addig több évnyi lelki gyötrődésen megy keresztül az elüldözött trónörökös.

+1 Betyár, a hűséges tolvaj

A stúdió egyik legnépszerűbb, szomorú története az 50-es években készült, valamint amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy egy élőszereplős filmről van szó. A Betyár, a hűséges tolvaj több szempontból is egyedülálló. A főszerepbe egy kutya története kerül, és bár nem lett olyan ismert, mint sok rajzolt mese, mégis mély benyomást tett azokra, akik látták.

Nyitókép: Instagram/dumbo

Forrás: Screen Rant