A Lightyear plakátja

Homoszexuális utalás miatt tiltották be a Disney új rajzfilmjét

Bizonyos országokban szigorúan cenzúrázzak az illetlennek vélt megjelenéseket. Az utóbbi időkben már több produkcióját is tiltották a stúdióknak, ezúttal pedig a Toy Story filmek kiegészítését vétózták meg.


Iránban, Irakban és Jemenben nem engedik levetíteni a Disney-Pixar legújabb műsorát, a Lightyeart. A történet a Toy Story mesék kiegészítése lesz. Mint azt tudni lehet, az egyik játék — Buzz Lightyear — egy űrhajóst ábrázol, akinek a háttértörténete sokkal különlegesebb, mint azt az eredeti rajzfilmek láttán képzelik az emberek.

A friss megjelenés egyik rövid jelenetében egy azonosnemű pár csókja látható, mely az említett országokban már túl soknak számított, éppen ezért betiltották a mozikban való vetítését. A stúdió már a megjelenés előtt tárgyalt a képkockák törléséről, viszont ez a felvetés hatalmas ellenszenvet váltott ki a cég dolgozóinak körében.

A mese június 16-án érkezik a hazai mozikba, a megtekintése a fiatalok mellett pedig ajánlatos a felnőtteknek is, hiszen végre megtudhatják, mitől lett annyira híres a címszereplő asztronauta, hogy későbbiekben játékfigurát készítettek belőle.

Még csak az év feléné tartunk, viszont már nem ez az első Disney-alkotás, melyek tiltólistára kerültek az Öböl-menti országokban. A nagy médiafigyelmet kapott Doctor Strange kettő, valamint az Oscar-díjat érdemelt West Side Story is hasonló sorsra jutott.

Forrás: Mandiner