streamelt sorozatot néz egy nő popcornnal a kanapéján

Ezek voltak a legjobb sorozatok 2022-ben az IMDb szerint

2022-ben a sorozatgyártás jobban megy, mint valaha, a streamingóriások, a Netflix, az Apple TV és az HBO Max, minden eddiginél nagyobb költségvetéssel rendelkeznek, a műsorok minőségén pedig ez a legtöbbször meg is látszik. 2022-ben kedvenc műsoraink is visszatérnek, de számos friss alkotás is megjelenik a képernyőn – a Screenrant cikkéből szemezgettünk, ahol összegyűjtötték az eddigi év legjobb sorozatait az IMDb-rangsor alapján.5. A kibukott / The Dropout – 7,5

A The Dropout Elizabeth Holmes igaz történetét, és egészségügyi technológiai cégének, a Theranosnak a bukását követi nyomon. A sorozat legnagyobb erőssége, hogy Amanda Seyfried alakítja a csalásért elítélt biotechnológiai vállalkozót. Bár a botrányt nagyjából mindenki ismeri, a sorozat képes a történet minden oldalát sokkolóan, mégis valósághűen ábrázolni. A The Dropout kötelező darab a krimirajongóknak.

4. Az aranykor / The Gilded Age – 8

Az aranykort 2022 január végén mutatta be az HBO Max, egy hónapra rá kihozták a második évadot is. A sorozat egy fiatal nőt követ nyomon, aki belemerül a New York-i felső osztályba. Az évadok a hasonló történetmeséléssel operáló Downton Abbey rajongóinak sem okozott csalódást. Szemet gyönyörködtető díszletek és jelmezek, Christine Baranski és Cynthia Nixon pedig remekel. Ha szereted a vígjáték-drámákat, az Aranykor neked való.

3. Reacher – 8,1

A Lee Child népszerű könyvsorozatán alapuló Reacher címszereplőjét Alan Ritchson alakítja. Reachert elítélik egy gyilkosságért, amit nem ő követett el, innentől kezdve őrültebbnél őrültebb összeesküvésekbe keveredik. Kiváló szereplőgárda, magával ragadó történet, a vígjáték, az akció és a feszültség tökéletes keveréke. Akciósorozatok ritkán érnek el ilyen népszerűséget, a Reachernek ez sikerül.

2. Különválás / Severance – 8,7

Az Apple TV plus újabb váratlan slágert adott ki a Severance-szel. Az Adam Scott főszereplésével készült sorozat olyan emberek életét követi nyomon, akiknek emlékei műtéti úton kettéválnak a munka és a magánélet között. A Black Mirrorhoz vagy a The Twilight Zone-hoz hasonló hangulatú Severance kiváló választás a disztópikus televíziózás rajongóinak, frissé és érdekessé teszi a műfajt.

1. Fülig beléd zúgtam / Heartstopper – 8,9

Az év eddigi abszolút győztese a Heartstopper, a Netflix legújabb nagy durranása. Alice Oseman Heartstopper című sorozatán alapul, és a fiatal Charlie és Nick váratlanul kialakult barátságát mutatja be. Szívmelengető mese a felnőtté válásról, kellő tisztelettel kezelve a tinédzserek szexualitását is. A sötétebb tónusú tinisorozatok mellett üdítően hat a Heartstopper, miközben nem kerüli ki az izgalmas témákat.