A Martin Garrix koncert fényjátékának látványa a nagyszínpadon a Sziget Fesztiválon 2019. augusztus 9-én

Lorde és a Mumford & Sons is fellép az idei Szigeten

Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája.

„Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek”

– jelentette be Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

A már korábban bejelentett nagyszínpados fellépők mellett kiderült, hogy a további headlinerek között szerepel a Mumford & Sons, Macklemore és a Szigeten először fellépő, Lorde. Emellett további több mint harminc nemzetközi fellépőt is bejelentettek a szervezők különböző színpadokra, írja a 24.hu.

Korábban már lehetett tudni, hogy az idén fellép Billie Eilish, David Guetta, a Florence + the Machine és az Imagine Dragons, az újonnan bejelentett fellépők pedig az alább olvashatók:

Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Caroline Polachek, Loyle Carner, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, Lazza, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

A fesztivál további újítása között szerepel, hogy az eddig megszokott mobil-wc-k nagy részét konténeres angol-wc blokkok veszik majd át a fesztiválon. De ennél is fontosabb a fesztiválozók számára legnagyobb problémát jelentő por felszámolása.

Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szállóporral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly évvégén »visszazöldítettük« a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe

– olvasható Kádár Tamás közleményében.

A fesztivál főszervezője hozzátette, hogy hadat üzentek a fesztivállakók életét megkeserítő pornak.

Az idei Sziget Fesztivált augusztus 10-15. között rendezik az Óbudai-szigeten.