Downton Abbey

Egyre több derül ki Downton Abbey lakóiról

Szinkronos előzetest kapott a márciusban a mozikba kerülő Downton Abbey-sorozat nyomán készült film második része, a New Era.


Az eredetileg decemberi megjelenésre tervezett folytatásból eddig csak a Las Vegas-i CinemaCon szórakoztatóipari vásáron láthattak a rajongók egy kis ízelítőt. A sztoriról annyit lehet tudni egyelőre, hogy Violet Crawley (Maggie Smith) múltjáról egyre több dolog derül ki, például, hogy a tulajdonába került egy villa Dél-Franciaországban, illetve, hogy a korábbi sofőr, Tom Branson újra megnősül.

Maggie Smith mellett szerepében tűnik fel Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery és Elizabeth McGovern, akikhez Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye és Dominic West csatlakozott.

A nagy népszerűségnek örvendő Downton Abbey-tévésorozatot hat évadon át 2010 és 2015 között sugározta a televízió. A széria a brit arisztokrata Crawley család és szolgálóik életét követte nyomon a család yorkshire-i kastélyában.

A filmváltozat folytatásának forgatókönyvét ismét Julian Fellowes írta, rendezője pedig Simon Curtis. A sorozat nyomán készült első mozifilm 2019-ben jelent meg, melyben a Crawley család és szolgáik életét egy királyi látogatás bolygatta fel. A filmet a kritika és a közönség is szerette.