Netflix nézés feltett lábbal

Ezek a filmek és sorozatok távoznak a Netflixről augusztusban

Július 20-án a Netflix bejelentette, hogy 2022 augusztusában klasszikusok egész sora kerül a streaming platformra, ezzel egy időben azonban néhány kedvencünktől meg kell válnunk.


Olyan modern kötelezők kerülnek fel, mint a 8 mérföld, a Meglógtam a Ferrarival, és a Tágra zárt szemekírja a Glamour. Úgy tűnt, hogy a jelenlegi hőhullámot könnyedén el tudják majd hárítani néhány nosztalgikus kedvenccel, az Én még sosem… utolsó évadával és a Netflix ígéretes új sorozatával, a Sandmannel.

Most azonban elégedetlenül vettük tudomásul, hogy a 20. és 21. század néhány legnagyszerűbb filmje viszont lekerül a platformról, az olyan vígjátékoktól kezdve, mint a A híres Ron Burgundy legendája(Anchorman), egészen a horrorklasszikusokig, köztük a Démonok között és a Rémálom az Elm utcában. Viszont ha a közeljövőben szeretnéd újranézni a Titanicot vagy A tégla című filmet, érdemes vetned egy pillantást az alábbi naptárra. 2022 augusztusában az alábbi sikerfilmek hagyják el a Netflixet:

Taxisofőr

Az 1976-ban bemutatott egész estés amerikai film főszereplői Robert De Niro, Cybill Shepherd, Harvey Keitel és még tinilány Jodie Foster. Martin Scorsese alkotása a modern filmművészet egyik legtöbbet elemzett klasszikusa, sajnos augusztus 25-étől már nem lesz elérhető a streamingszolgáltatónál.

A tégla

A 2006-os amerikai bűnügyi thriller Martin Scorsese rendezésében, Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson főszereplésével négy Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb filmnek és legjobb rendezőnek járó szobrocskát is bezsebelte. Sajnos augusztus 31-től nem lesz már karnyújtásnyira tőlünk ez a sikerfilm sem.

Mission Impossible

A Tom Cruise főszereplésével játszódó amerikai akció-kémfilmsorozat három része, a Mission: Impossible I-II., valamint a Mission: Impossible - Fantom protokoll is lekerül a Netflix platformjáról augusztus 31-től.

Titanic

Az igazi kasszasikert, az 1997-ben bemutatott amerikai romantikus filmdrámát és katasztrófafilmet sem nézhetjük már meg könnyedén a kanapénkról. Pedig valljuk be: James Cameron giga alkotását az elsüllyedő hajóról és a végsőkig kitartó szerelmespárról Kate Winslet és Leonardo DiCaprio alakításában néha újra és újra kell néznünk. Erre augusztus végétől kénytelenek leszünk más módot találni.

Nyitókép: Unsplash