A You sorozat egyik plakátja

Ő lehet a valódi gyilkos a You Netflix-sorozat 4. évadában

A You Netflix-sorozat új részei megosztották a nézőket. Joe Goldberg egy új életet kezd, az egész történet pedig sokkal inkább emlékeztet egy Agatha Christie-regényre, mint sem az előző évadokra. Az internet népének van azonban egy elmélete a szezon valódi gyilkosáról, mely mindent megváltoztat.


A negyedik évad első felvonásából kiderül, hogy Joe ezentúl Jonathon Moore álnéven, szakállason és zakóban, egyetemi tanárként próbál megjavulni. Környezet ezúttal London, ahol bekerül egy jómódú emberekből álló társaságba. Azonban ott nincs ideje teázni és lenyugodni, hiszen az életében — ezzel együtt pedig a sorozat történetében is — egy hatalmas csavar történik.

Egy sorozatgyilkos vadászni kezd a helybéli gazdagokra, és kivételesen nem Joe az. De akkor ki? A sztori innentől egy nyomozós, krimibe illő eseményszállal bővül, melyben a jó útra tért főszereplő el akarja kapni a bűnözőt, megmentve ezzel az embereket. Első látásra mindez nem tűnhet neki olyan nehéznek, hiszen jómaga is jártas már a gyilkosságokban és a bujdosásban.

Vigyázat, spoiler következik!

A első felvonás végén kiderül, hogy Joe újdonsült barátja, Rhys áll a történések hátterében. A karakter minden bűntettét Joe nyakába próbálja varrni, illetve egy társulásra is rá akarja venni. De nem lehet ilyen egyszerű a megoldás. Valami csavarnak lennie kell, amire csak a későbbiekben derül fény.

Egyes rajongók arra gyanakszanak, hogy Rhys csupán Goldberg tudatalattiában a gonosz barát, tehát az egyetlen gyilkos a sorozatban továbbra is Joe. Ez a forgatókönyv ismerős lehet azoknak, akik látták — vagy olvasták — a Harcosok klubját. Az elméletet alátámasztja, hogy Joe és Rhys csupán négyszemközt lépnek interakcióba egymással, amikor éppen senki nincs a közelükben.

Rhys valóban egy létező személy a sorozatban, így jön a feltételezés, hogy Joe a saját gyilkos alteregóját egy korábban látott személy arcával testesítette meg. Ez egy tökéletes ábrázolása lenne annak, hogy bár a főszereplő próbál elmenekülni a személyisége elől, az viszont mélyen benne lakozik, így nem szabadulhat tőle.

Miért szeretjük annyira a Joe Goldberghez hasonló sorozatgyilkos karaktereket? Egy korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk ezzel a kérdéssel, eredményeinket pedig itt tudod elolvasni.