Joaquin Phoenix, Renée Zellweger és Brad Pitt a 2020-as Oscar-díjátadón

Oltatlanok is beléphetnek az Oscar-díjátadóra

A maszk már más kérdés.

Az Oscar-gálán résztvevők maszkviselési kötelezettsége még kérdéses, a Los Angeles County Public Health Department nemrégi nyilatkozata szerint fertőzés jelenlegi aránya tovább csökken, valószínű, hogy a beltéri megrendezvények küszöbe hamarosan 1000 résztvevőre emelkedik.

„A közegészségügy az Oscar-díjátadókkal együtt fog dolgozni a COVID-protokolljaik alapján, összhangban a televíziós produkciók követelményeivel”

– idézi a Deadline.

Barbara Ferrer megyei közegészségügyi igazgató a hét elején azt mondta, nem a mostani helyzet a megfelelő alkalom arra, hogy abbahagyjuk a maszk viselését beltéren és zsúfolt kültéri környezetben. A maszkviselési szabályok lazításának legújabb feltétele a beltéri nagyrendezvényeken (és sok más helyen) az FDA Food and Drug Administration) jóváhagyása az 5 év alatti gyermekek vakcináira. Ferrer becslése szerint ez a hónap vége felé fog megtörténni. Hozzátette, hogy amint lesz elegendő idő a gyerekek beoltására, majd az oltások érvénybe lépnek, a helyi szigorítások fellazulnak. Ennek becsült ideje nyolc hét lesz. Ezt azt jelenti, hogy a megaeseményekre vonatkozó szabályok április végén megváltoznak.

Az viszont biztos, hogy oltatlanok is részt vehetnek a díjátadón, egy friss negatív teszt ellenében. Ez bőven belefér a TV-produkciók és a beltéri nyilvános összejövetelek szabályaiba, írja a lap.

Nyitókép: Getty Images / Amy Sussman