Ónodi Eszter az Újratervezés című kisfilm forgatásán, werkfotó

​Ónodi Eszter és a váratlan vendég ajándéka − interjú

Ónodi Eszter szűkebb családi körben tölti a karácsony első felét. De vajon mit tenne akkor, ha a családi idillt megzavarná egy váratlan vendég? Erről és sok más egyéb, az ünnepi időszakhoz kapcsolódó témáról kérdeztük a színésznőt. Interjú.



Ki így, ki úgy ünnepli a karácsonyt. Nálatok hogyan telnek ezek a napok? Szűk családi körben töltitek, vagy van olyan nap is, amikor viszonylag sokan összegyűltök?

Nekem mikrocsaládom van, nincs testvérem, a szüleimnek sem volt, és a gyerekemnek sincs, így a szentestét a legszűkebb körben töltjük. Édesanyám sajnos már nincs közöttünk, így édesapám, a párom, a gyerekünk meg én gyűlünk össze a fa körül. Karácsony másnapján bővül a család a párom testvérének családjával, ott már hirtelen nagy a sokaság − 1 és 85 év között majdnem minden korosztály megfordul. Így ismerkedtem meg a tágabb rokonság több mint felével.

\u00d3nodi Eszter az \u00dajratervez\u00e9s forgat\u00e1s\u00e1n, werkfot\u00f3

Fotó: Wines of Hungary

Úgy tudom, fontos számodra a fenntarthatóság és a környezettudatosság − ez az ajándékozási szokásaitokban is megmutatkozik?

Régebben nagy csomagolós voltam, így rengeteg papírt emésztettem fel. De most, hogy már a fiam is majdnem felnőtt, inkább többször felhasználható ajándéktáskákba tesszük az ajándékokat. A karácsonyfánk sem a klasszikus kivágott fenyőfa már − ez abszolút a környezetvédelem hatása. Bár a fenyőillat hiányzik kissé, de illatmécses formájában azt is tudjuk pótolni.

A karácsony néha vicces helyzeteket képes generálni. Ha véletlenül beállítana hozzátok egy váratlan vendég karácsonykor, hogyan reagálnál? Lenne valami, amivel őt is meg tudnád lepni?

Szerintem nem jönnék zavarba, szeretem, ha jönnek hozzánk. A vendég kapna az ünnepi halból, meg a krumplisalátából is. Bár nem szeretek maradékot termelni, és próbálok annyit főzni, amennyit el is fogyasztunk, valahogy biztos megoldanánk a megvendégelését. Ami az ajándékot illeti, mivel mi már csak ünnepi alkalmakkor fogyasztunk alkoholt, szép számmal akadnak nálunk jó minőségű borok, lenne miből válogatni a vendég számára.

boros\u00fcvegek \u00e9s borospoharak a polcon az \u00dajratervez\u00e9s forgat\u00e1s\u00e1n, werkfot\u00f3

Fotó: Wines of Hungary

Előfordult már egyébként ilyen eset nálatok?

Emlékeim szerint nem bukkant még fel váratlan vendég nálunk, de ha idén betoppanna valaki, állok elébe! (nevet)

\u00d3nodi Esztert sminkelik az \u00dajratervez\u00e9s forgat\u00e1s\u00e1n, werkfot\u00f3

Fotó: Wines of Hungary

Téged könnyű megajándékozni?

Szeretem a meglepetéseket, amikor valaki váratlanul valami olyannal ajándékoz meg, amire álmomban sem számítottam. A sztenderd ajándékok közül a virágokkal kicsit bajban vagyok: a vágott virág nagyon szép, de elszáradás után mindig nehezemre esik kidobni. Akkor már inkább legyen egy cserepes! De amivel biztosra lehet menni nálam, az egy finom száraz fehérbor vagy prosecco.

Nyitókép: Wines of Hungary