Christopher Nolan

Megérkezett az első spoiler Christopher Nolan szó szerint bombasztikus filmjéhez

A közelgő film egy történelmileg jelentős személyiség, J. Robert Oppenheimer életét dolgozza majd fel, aki többek között az atombomba feltalálásáért felelős. A színészgárdában rengeteg ismert alak lesz látható, a főszereplőről pedig már megérkezett az első sokatmondó forgatási kép.

Cillian Murphy — akit főként a népszerű sorozat, a Peaky Blinders főszereplőjeként lehet ismerni — alakítja majd Oppenheimert, ezúttal pedig a filmbéli alakjáról osztottak meg egy fekete-fehér fotót. A kép pontosan elővetíti a teljes produkció hangulatát, hiszen a jelenetek forgatása IMAX 65 mm-es és nagy formátumú filmfelvételek kombinációjával, valamint IMAX fekete-fehér analóg filmre készült részekkel történik.

Ennek köszönhetően egy erőteljes, régies hatás költözhet majd a mozitermekbe.

A Manhattan terv szerves részét képező alak megformálója mellett a szereplőgárdát erősíti még Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Michael Angarano, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich, valamint David Krumholtz is.

A cselekmény részletei még nem nyilvánosak, viszont a Pulitzer-díjas könyv, az American Prometheus: The Triump and Tragedy alapján készül a történet. A film készüléséről egy előző cikkünkben lehet olvasni. A forgatásokat egy új-mexikói helyszínen kezdték meg, és Nolan rendezésében egy zseniális, díjesélyes produkcióra számíthatunk.

Az Oppenheimer premierjét 2023. július 21-ére tervezik.