Mácsai Pál az Örkény Színház Azt meséld el, Pista című darabjában

Nem kötelező mégsem a védettségi igazolvány az Örkény Színházban

Néhány nappal ezelőtti közleményükbn azt írták, csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be a színházba, pénteken bejelentették, mégsem kérik ezt.

Nézőink egészségének lehetséges legjobb védelme érdekében úgy döntöttünk, hogy előadásainkat csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Álláspontunkat járványügyi szakemberekkel történt egyeztetés alapján alakítottuk ki. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke tájékoztatást tett közzé, hogy tervezett gyakorlatunk adatkezelési szempontból nem lenne jogszerű, azzal együtt sem, hogy mi mindössze az igazolvány bemutatását kértük, ahogy teszik azt az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvényeken, ahol ugyanez az igazolvány éppen, hogy kötelező. E tájékoztatás értelmében mindaddig, amíg jogszabály másként nem rendelkezik, nem kérünk védettségi igazolványt.

– fogalmazott Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója a közleményben, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, Péterfalvi Attila a Klubrádió kérdésére adott válaszában azt írta, egyetlen színház sem tehet ilyet.

Ezzel együtt a színház hangsúlyozza, hogy minthogy az Örkény kicsi és zárt tér, így, bár az sem kötelező, de a maszkviselést továbbra is ajánlják, írja a 24.hu.