pokember

​Itt az új Pókember: Nincs hazaút előzetese az összes várható ellenféllel​

A frissen megjelent képkockákban már pontosan szemügyre vehetjük azokat a negatív karaktereket, akik korábban feltűntek a vásznon a falmászó szuperhős ellenfeleiként, viszont nem a Marvel filmes univerzum keretein belül.

Láthatjuk Doktor Oktopuszt,a Zöld Manó jelmezét, a Homokember hatalmas erejét és Elektrót is. A trailer elején hallhatjuk, ahogy Peter Parker elmeséli, hogyan is változott meg az élete, mióta maszkos bűnüldöző lett, és hogyan is omlott össze a világa leleplezése óta. Ugyanis az előző film úgy ért véget, hogy az epizód fő gonosza, Mysterio felfedte a nyilvánosság előtt Pókember kilétét. Kedvenc pókunknak ezentúl szembe kell néznie azzal, milyen is, hogy mindenhol felismerik, ezzel pedig veszélybe kerülnek szerettei is.

A közismertség visszacsinálásáért Peter Dr. Strange-hez fordul, aki egy varázslattal ki akarja törölni az emberek emlékezetéből az információt. A kísérlet azonban balul sül el, és kaput nyitnak más világokba, pontosabban azokba, ahol az eddigi Pókember filmek eseményei történtek. Így A csodálatos Pókember filmek és a Sam Raimi által rendezett trilógia összemosódik ezzel az univerzummal.

Az előzetesben ugyan nem lehetett látni Andrew Garfieldot és Tobey Maguire-t sem, viszont több apró utalás is felfedezhető, amik jelzik az érkezésüket. Hogy csak egy példát említsünk, amikor Oktopusz falhoz szorítja Hollandot, szóvá teszi, hogy ő nem az a Pókember, akit ismer.

A film december 17-én debütál a mozikban, és a mostani lelkesedést figyelve nem kizárt, hogy hasonló szenzációra számíthatunk, mint a Végjáték megjelenésekor.

Nyitókép: Sony Pictures